Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Наш земляк Микола Миколайович ДОРОШ із Валок нагороджений відзнакою Президента «За оборону України»

Дата: 09.07.2024 17:10
Кількість переглядів: 81

Фото без описуЗа інформацією Харківського обласного ТЦК та СП, молодший сержант Микола Дорош у складі  209-го окремого батальйону сил територіальної оборони ЗСУ виконував бойові завдання за призначенням на різних ділянках фронту, серед іншого - на Донецькому і Лиманському. Неодноразово безпосередньо брав участь у бойових діях, ніколи не відмовлявся і добровільно йшов на “нуль”. Під час виконання бойових завдань проявив хоробрість, професіоналізм, розумну ініціативу. Є зразком для інших.

Під час виконання бойового завдання у місті Бахмут Донецької області молодший сержант Микола Дорош був відряджений черговим зв’язківцем у складі команди ППУ для налагодження зв’язку з підрозділами та командним пунктом батальйону. Незважаючи на постійні артилерійські обстріли, знаходив можливість дістатися позицій підрозділів батальйону та вирішував проблеми із зв’язком, що надавало можливість підтримувати оперативне командування підрозділом. Неодноразово вступав у прямий стрілецький бій з ворогом, евакуював засоби зв’язку ППУ з палаючих будинків в інші місця розташування, налагоджував стабільний зв’язок між підрозділами. Отримав кілька контузій. З міста евакуювався разом з усіма військовослужбовцями батальйону після отримання наказу.

Біля населеного пункту Кліщіївка, під час масованого артилерійського обстрілу ворогом  бліндажа роти, Микола отримав поранення. Попри отримані тяжкі опіки, молодший сержант зміг доповісти на командний пункт батальйону про руйнування бліндажа та отримання поранень військовослужбовцями. Вимкнув генератор та обладнання зв’язку, що зберегло засоби зв’язку в робочому стані. Допомагав іншим пораненим під час евакуації.

Після лікування та повернення в підрозділ постійно бере участь у навчанні інших військовослужбовців роботі на різних засобах радіозв’язку. Має високі патріотичні цінності та лідерські здібності. Користується авторитетом серед підлеглих та позитивно на них впливає. Є зразком виконання військового обов’язку.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджений відзнакою Президента України «За оборону України»

Вітаємо нашого Захисника! Дякуємо за захист країни та чекаємо вдома з Перемогою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних