A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Способам забезпечення соціальних послуг у громаді навчалися в Харкові фахівці наших соціальних служб

Дата: 01.03.2024 10:59
Кількість переглядів: 153

Фото без описуГуманітарні потреби в Україні не скорочуються, навпаки під час війни ще більше посилюються. Сім’ї з дітьми втрачають рідних та близьких, покидають власні домівки, розлучаються з рідними людьми, опиняються на межі бідності, мають обмежений доступ до медичних, освітніх, психологічних, соціальних послуг... Саме тому у громадах необхідні соціальні послуги, які відповідатимуть запитам місцевих жителів та українським реаліям.

 

З цією метою в Харкові відбувся тренінг «Способи забезпечення соціальних послуг у громаді». Участь у заході взяли представники 12 громад Харківської області, а саме Богодухівської, Валківської, Ізюмської, Шевченківської, Краснокутської, Лозівської, Первомайської, Зміївської, Кегичівської, Балаклійської, Чугуївської, Пісочинської.Фото без опису

 

Із директорами центрів соціальних служб і начальниками відділів соціального захисту населення з громад Харківщини напрацювали шляхи організації послуг у їх громадах, зокрема:

  • власні надавачі соціальних послуг (комунальний сектор);
  • державно-приватне партнерство;
  • закупівля соціальних послуг (ProZorro);
  • конкурс соціальних проєктів (громадський бюджет);
  • підтримка діяльності ГО на виконання загальнодержавних та місцевих програм;
  • співробітництво територіальних громад;
  • міжбюджетні трансферти між місцевими бюджетами;
  • соціальне замовлення.

 

"Такі тренінги - це можливості для розвитку спроможності місцевих органів влади та соціальних працівників для надання якісних та сталих соціальних послуг відповідно до потреб громади. Коли ми чуємо одне одного, спілкуємося, дискутуємо, тоді знаходимо ті способи, які будуть дієвими та корисними. Зосередилися і детально розібрали способи організації та забезпечення надання соціальних послуг в громаді", –  розповіла навчальний тренер Світлана Забава.

Фото без опису

Довідково.Тренінг відбувся у рамках проєкту "Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми", який впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW). В консорціум входять: ГС «Українська мережа за права дитини», «СОС дитяче містечко», «Соціальна синергія» та Українська освітня платформа.

Проєкт "Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми" пропонує до впровадження 8 послуг: соціальний супровід альтернативних форм виховання (ПС/ ДБСТ, опіка, піклування); денний догляд за дітьми; медіація; розвиток батьківських компетенцій; психосоціальна підтримка; кризове втручання; соціальні виплати+ соціальні послуги; раннє втручання.

Ці напрацювання із надання сталих послуг мінімального пакету інтегрованих соціальних послуг надалі будуть застосовані в розробленні стандартів таких послуг на державному рівні. Наразі територія впровадження - 28 громад у Житомирській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних