A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Ще один янгол-охоронець буде захищати нас з небес – Яковенко Роман Сергійович.

Дата: 03.01.2024 12:30
Кількість переглядів: 356

Фото без описуІ знову сум, і знову біль, і знову сльози на очах… Ще один янгол-охоронець буде захищати нас з небес –  Яковенко Роман Сергійович.

Народився Роман 25 квітня 1981 року у Валках. Був єдиними сином у своєї матусі Лариси Іванівни. Зростав добрим, щирим і разом з тим наполегливим та цілеспрямованим хлопцем.

Здобувши базову освіту у Валківській 8-річній школі та закінчивши 10-й клас Валківської середньої школи, став курсантом Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Військову службу молодий офіцер розпочав у Криму – в аеропорту Бельбек, біля Севастополя.

У 2004 році офіційно була зареєстрована нова сім’я – Романа та Ніни Яковенків. Обоє валківчани, у рідному місті подружжя і продовжувало вити своє сімейне гніздечко. Роман Сергійович змінив військову спеціальність на службу в місцевому підрозділі ДСНС. На роботі відповідальний, мужній, зібраний, як того і потребувала спеціальність вогнеборця, вдома він був коханим чоловіком, люблячим батьком двох дівчаток, турботливим сином для мами.

А ще Роман Яковенко завжди був вірним і відданим сином своєї України, патріотом і націоналістом. Як кадровий офіцер, не міг спокійно спостерігати за військовими подіями, що розгорталися на сході країни та в Криму. Тому в 2014 році пішов добровольцем захищати Україну та відстоювати наше право на волю. Разом з бойовими побратимами-кіборгами у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади боронив від ворога Донецький аеропорт.

І після широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну військову службу командир батальйону БУАР (батареї управління і артилерійської розвідки, що забезпечує вогневе ураження бронетехніки, артилерії та живої сили ворога) продовжив на східному напрямку фронту – Курахове, Мар’їнка, Щастя…

Професійна підготовка, військовий досвід, вимогливість до себе і батьківська турбота про своїх підлеглих – ці риси були притаманні комбату Роману Яковенку. За це й поважали його колеги по службі – бойові офіцери, командування, підлеглі.

За значний особистий внесок у захист суверенітету та територіальної цілісності України, проявлені мужність, героїзм при забезпеченні виконання складних бойових завдань Роман Сергійович Яковенко Президентом України Володимиром Зеленським був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня «За мужність», відзнакою Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного “Золотий хрест”, а також відзнакою Міністерства оборони України «Знак пошани».

Загинув майор Яковенко Роман Сергійович 1 січня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі села Новоселідівка Покровського району Донецької області, до останньої хвилини свого життя залишаючись вірним військовій присязі.

Вічна шана і слава Герою.

Валківська міська рада висловлює щирі співчуття мамі Ларисі Іванівні, дружині Ніні Віталіївні, донечкам Романа Сергійовича та всім, у чиїх серцях звістка про загибель нашого захисника відгукнулася болем непоправної втрати. Доземно вклоняємося перед його пам’яттю та родиною.

Царство небесне і вічний покій тобі, наш Герою…

Про час і місце поховання Яковенка Романа Сергійовича повідомимо додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних