A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Гуманітарний пункт Хелп Поінт розпочав роботу у нашій громаді.

Дата: 07.03.2023 11:06
Кількість переглядів: 706

Фото без описуУ Валках розпочав роботу Хелп Поінт, що в перекладі означає пункт допомоги. Ще два такі ж пункти запрацюють в  Івано-Франківську та Покрові завдяки проєкту «Комплексна гуманітарна допомога постраждалим ВПО та найбільш уразливим категоріям населення України», який реалізують Міжнародна організація "Hilfswerk International" спільно з партнерською організацією ГО "СТАН". Фінансується цей проєкт Австрійським фондом “Nachbar in Not” та Австрійською агенцією з розвитку (ADA).  

Ці гуманітарні пункти допомоги будуть працювати як гуманітарні центри за принципом "єдиного вікна", де ВПО та найбільш вразливі місцеві жителі зможуть отримати різноманітні послуги.  

Упродовж року, а саме скільки цей проєкт працюватиме у Валках, гуманітарна допомога надаватиметься найбільш вразливим категоріям жителів громади. Це - допомога необхідними продуктами харчування, засобами гігієни та іншими непродовольчими товарами. А також психологічна, соціальна, юридична  підтримка, консультації з питань працевлаштування та інші – відповідно до запитів, що надходитимуть від місцевих жителів та ВПО.

І один такий запит уже є, -  повідомила заступниця міського голови Ольга Борщ. – Йдеться про потребу для людей старшого віку в навчанні комп’ютерній грамотності, що зараз дуже актуально. Тож почнуть працювати такі заняття вже найближчим часом. Важливо й те, що завдяки організації виїзних заходів необхідну допомогу і підтримку отримуватимуть не тільки містяни, а й жителі сіл та селищ громади.

 Ще один напрямок - простір, дружній до дітей, створений і керований проєктом, забезпечить безпечне місце, де діти зможуть збиратися разом, щоб грати, відпочивати, самовиражатися, відчувати підтримку і вчитися навичкам подолання викликів, з якими вони стикаються. 

 Хелп Поінт у м.Валки знаходиться за адресою: вул. Харківська, буд.7. Саме тут і відбулась презентація проєкту.

- Наша громада досить активно співпрацює з різноманітними міжнародними фондами та організаціями, - зазначив міський голова Валерій Скрипніченко. – Спочатку це були невеличкі проєкти, а з часом вони стають все більш масштабними. І це не може не радувати, бо все робиться для людей. А ще розширення і поглиблення співпраці, наприклад, з Міжнародною організацією «Hilfswerk International», з якою ми реалізуємо вже не перший проєкт, переконує, що те, як ми працюємо – чесно, прозоро, для вирішення актуальних проблем сьогодення і майбутнього розвитку громади - зміцнює довіру до нас наших партнерів.  Й інвестиції, які надходять в громаду в результаті залучення різноманітних проєктів, це – можливість багато чого хорошого зробити для людей за позабюджетні кошти.

Тому щиро дякую нашим партнерам, що для реалізації цього проєкту вибрали саме Валківську громаду.

Записатися для участі в проєкті можна, скориставшись телеграм-каналом «Гуманітарна допомога Валки», у «топіку» Хелпп Поінт, де треба заповнити анкету учасника, або звернувшись до адміністратора проєкту за адресою: вул. Харківська, буд. 7, чи подзвонивши за тел. 097-915-98-60 (з 9.00 до 11.00 та з 13.00 до15.00, Марина).

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних