A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Проєкти розвитку громади - як їх реалізовуватимуть.

Дата: 08.10.2021 19:03
Кількість переглядів: 974

Фото без опису

Сьогодні за круглим столом зустрілись потенційні інвестори, в тому числі закордонні, зацікавлені особи, представники фінансової сфери, бізнесу і місцевої влади, де обговорили реальні проєкти, що будуть включені до стратегії розвитку і в майбутньому стануть додатковим джерелом фінансування бюджету громади та створення робочих місць.

Серед презентованих проєктів вже відомий Індустріальний парк, над яким працювали спільно з обласною державною адміністрацією 9 місяців і вже маємо певні результати. Це буде виробничий комплекс по переробленню відходів міських очисних споруд та твердих відходів, а виробничі потужності комплексу складатимуться із 6 – ти підприємств: заводу очисних споруд, заводу біогазу, заводу метанолу, заводу біодизелю, заводу оцтової кислоти, сортувальної лінії сміття. Але головною перевагою Індустріального парку є його екологічна безпека, що і приваблює вже сьогодні фахівців держав Литва, Турція, Білорусь. Про те, що представники підприємств інших держав готові долучитись до проєкту, на цій зустрічі повідомили присутні Едуард Шелег – компанія ESTEX (Естонія) та компанія TREIDENIS(Литва), Ігор Михальський – компанія MACHTECH (Турція). Презентував проект Індустріального парку присутнім директор департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Петро Лашин. Він зокрема підкреслив перспективність даного проекту та зацікавленість у його реалізації в Україні.

Ще один цікавий проект під назвою «Шарівські Кариби» презентував його керівник Ігор Кузнецов . Місце розташування майбутнього комплексу заплановано на території Шарівського пісчаного кар’єру. Проєкт передбачає створення тут спортивного, молодіжного, туристичного комплексу, оскільки в наявності всі умови для відпочинку і культурного збагачення населення. Як пояснив Ігор Кузнецов походження назви комплексу –тут є білий пісок та блакитна вода в водоймищі, що, за його словами,дуже нагадує Кариби.

Створення Скансену (музею під відкритим небом) на території села Війтенки презентував керівник Германо-Слов’янської експедиції Михайло Любічев. За його словами, археологічний музей під відкритим небом буде широко затребуваний серед туристів, а його відкриття надасть можливість ознайомити якомога більше людей із археологічними знахідками, яких сьогодні вже не мало.

Обговорили також реалізацію проєкту-перможця у обласному конкурсі «Разом у майбутнє» під назвою «Від поля до столу», що має на меті створення на території громади та області об’єднання міні-кооперативів та дрібних фермерів, які б реалізовували вироблену сільськогосподарську продукцію на єдиній електронній платформі.

Підводячи підсумки зустрічі, що виявилась продуктивною і цікавою для всіх її учасників, Валерій Скрипніченко зазначив, що міська влада готова до співпраці з представниками бізнесу громади, з кожним, хто має свої думки щодо майбутніх перспектив.

«Ми підтримуємо всіх, хто сьогодні заходить до нас з пропозиціями, більше того, сприяємо розвитку нового бізнесу та залученню інвестицій в громаду. Ми запрошуємо до співпраці всіх зацікавлених осіб, що розуміють успішність сьогодні презентованих проектів», - зазначив керівник громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних