Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Нашу громаду в рамках робочого візиту до Харківщини відвідав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Дата: 19.07.2024 15:24
Кількість переглядів: 126

Фото без описуРазом з директоркою Глобального офісу гуманітарних програм ЮНІСЕФ Лючією Елмі та очільником представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде керівник МОЗ взяв участь у відкритті «простору турботи» для сімей з дітьми у Валківському центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Фото без описуУ рамках концепції «Простір турботи» ЮНІСЕФ відремонтував цю частину закладу. Зокрема, облаштовано інклюзивний санітарний кабінет, кімнати для імунізації, грудного вигодовування, зони очікування дітей, кімнати патронажної медсестри, а також психологічної підтримки.

Фото без описуСпілкуючись з директором Центру Мариною Орловою та комадами патронажних медсестер і фахівців раннього втручання, Віктор Ляшко зазначив:

«Здоров’я дітей та їхній добробут є важливим напрямом роботи нашого міністерства. Робимо все можливе, аби усунути бар’єри в отриманні медичної допомоги й кожна сім’я мала до неї необхідний доступ, попри складні умови, в яких живе наша країна сьогодні. Наша спільна з ЮНІСЕФ програма передбачає підтримку родин з дітьми до 3 років кваліфікованими медичними сестрами, що дозволяє забезпечити кращий догляд вдома. Вдячний ЮНІСЕФ за надійне партнерство. Вдячний медикам, які за будь-яких умов продовжують працювати, надаючи необхідну медичну допомогу та підтримку сім'ям».

Фото без описуЯк наголосив міський голова Валерій Скрипніченко, проєкт «простір турботи», враховуючи профінансовані на його реалізацію майже три мільйони гривень, а також переданий нашій первинці автомобіль - один з масштабних, але не єдиний з числа уже успішно впроваджених дитячим фондом ООН у нашій громаді. Результатом співпраці з ЮНІСЕФ є робота Центру життєстійкості, молодіжного центру «Салат», освітньо-цифрового центру для школярів та інші важливі новації в соціальній, освітній, а тепер – і медичній сферах.

«Щире спасибі за цю плідну співпрацю нашим міжнародним партнерам – сказав очільник громади. – і окрема вдячність – за цей чудовий «простір турботи» для наших дітей та спільний проєкт Міністерства охорони здоров’я і ЮНІСЕФ «Турбота з народження вдома», завдяки якому сім’ї нашої громади з дітьми до трьох років  отримують у цей непростий час допомогу і піклування кваліфікованих медичних сестер».

Фото без опису«Зустріч сьогодні в нашому центрі з міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком, поважними гостями з ЮНІСЕФ – це не тільки завершення проєкту, над яким ми спільно працювали більше півроку, а й напрацювання нових масштабних планів – наголосила директор Валківського ЦПМСД Марина Орлова. – Так, з ЮНІСЕФ маємо попередні домовленості щодо організації на базі нашого закладу тренінгового центру для спеціалістів-медиків, а з МОЗ – стосовно повного переоснащення відповідно до сучасних стандартів нашого амбулаторно-поліклінічного корпусу.

Отож - сподіваємося на подальшу плідну співпрацю. І ми своїх партнерів не підведемо!»Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних