Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

УВАГА! ЗАБОРОНЕНО СПАЛЮВАТИ СУХУ РОСЛИННІСТЬ, СТЕРНЮ, СМІТТЯ ТА ВІДВІДУВАТИ ЛІСОВІ МАСИВИ

Дата: 28.06.2024 10:46
Кількість переглядів: 59

 

Фото без описуЗа інформацією Богодухівського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області з початку року на території Валківської МТГ зареєстровано 100 пожеж, з яких 74 пов’язані зі спалюванням сухої рослинності:

15 пожеж у м. Валки;

10 – на території Ков’язького старостинського округу;

7 – на території Високопільського старостинського округу;

6 – у Гонтів’ярському старостинському окрузі;

5 – у Костівському старостинському окрузі;

4 – у Старомерчицькому старостинському окрузі.

По три пожежі довелося гасити вогнеборцям на території Сніжківського та Шарівського старостинських округів, по дві – в Олександрівському, Новомерчицькому, Сидоренківському, Баранівському, і по одній пожежі - у Благодатненському, Мельниківському, Огульцівському, Черемушнянському старостинських округах.

У багатьох випадках неконтрольоване спалювання сухої рослинності, очерету, опалого листя стає причиною пожеж в оселях громадян та на виробничих і громадських об’єктах, пошкодження ліній зв’язку та електропостачання, знищення лісонасаджень.

За результатами рейдів з виявлення правопорушників, які вчиняють підпали в природних екосистемах, працівниками Богодухівського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області складено 10 протоколів за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення із вжиттям заходів адміністративного впливу.

 

Богодухівське РУ ГУ ДСНС України у Харківській області нагадує жителям Валківської громади про ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ, СТЕРНІ, СМІТТЯ та штрафні санкції, передбачені за ці правопорушення статтею 77-1 КУпАП (накладення штрафу на громадян від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 – 6120 грн) і на посадових осіб - від 900 до однієї 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15 300 – 21 420 грн).

А також – про ЗАБОРОНУ ВІДВІДУВАННЯ ЛІСОВИХ МАСИВІВ (ст. 77 КУпАП: порушення вимог пожежної безпеки в лісах - тягне за собою накладення штрафу на громадян від 90 до 270 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1530-4590 грн) і на посадових осіб - від 270 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4590-15 300 грн).
Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 270 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4590-15 300 грн) і на посадових осіб - від 630 до 1800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10 710 - 30 600 грн).

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних