Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Загинув наш земляк, захисник України Винокуров Віталій Геннадійович

Дата: 25.06.2024 09:41
Кількість переглядів: 233

 

Фото без описуСтрашна звістка знову обпікає болем наші серця – загинув наш земляк, захисник України Винокуров Віталій Геннадійович, не доживши трішки більше місяця до свого 30-річчя.

Віталій народився 28 липня1994 року у Сніжкові, у родині сільських трударів. Геннадій Геннадійович і Тетяна Вікторівна Винокурови виховували двох своїх діток – доньку Віту та сина Віталія у любові й турботі, призвичаювали до праці і навчали повазі до людей.

У 2000-му Віталій Винокуров став першокласником Сніжківської школи. Здібний учень, хороший, надійний товариш, скромний, ввічливий, доброзичливий – так відгукуються про Віталія вчителі, однокласники, односельці.

Шкільні роки промайнули швидко, і досягнувши повноліття, юнак, як і його однолітки, був призваний до лав ЗСУ на строкову військову службу. Російсько-українська війна розпочалася для Віталія Винокурова з 2014-го року, коли від ворожої агресії запалав схід України. За хоробрість і мужність, проявлені в боях на території Донецької та Луганської областей, у 2016-му році він отримав відзнаку Президента України "За участь у антитерористичній операції". У числі інших нагород хороброго воїна - нагрудний знак «Учасник АТО» - відзнака Начальника Генерального Штабу Збройних сил України та нагрудний знак «За зразкову службу»  Міністерства оборони України.

2017 року Віталій повернувся до рідного Сніжкова. Упродовж трьох років працював на місцевому підприємстві ТОВ «Слобожанська технологічна компанія», керівництво якої відзначало його сумлінність, дисциплінованість, відповідальне ставлення до роботи.

Потім у пошуках кращих заробітків та з бажанням освоїти європейський ринок праці молодий чоловік працював на різних підприємствах Польщі, Чехії.

 Незадовго до масштабного вторгнення Віталій Винокуров повернувся в Україну, на Вінничинні працював у «Нашій рябі», планував створити сім’ю.   Проте війна перекреслила мирні плани.

З 15 листопада 2022 року за мобілізаційним розпорядженням Віталій Винокуров  солдатом 47-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ знов повернувся до військової служби. Успішно пройшов навчання у складі військових підрозділів у Словенії та Німеччині, де оволодів знаннями й уміннями військового розвідника та удосконалив відповідно до євростандартів навички штурмовика.

Досвідчений мотивований воїн брав участь у боях на півдні Україні,  під час літнього контрнаступу наших військ  влітку 2023 року штурмував та звільняв Роботине. Потому його бригада була переміщена під Авдіївку, де Віталію довелося героїчно захищати Авдіївський коксохімічний завод, виходити з боями з оточення.

Розвідник, старший  солдат Винокуров Віталій Геннадійович, до останньої хвилини свого життя залишаючись вірним військовій присязі, загинув під час  виконання бойового завдання при захисті Батьківщини 21 червня 2024 року поблизу населеного пункту Вовче Покровського району  Донецької області.

Валківська міська рада щиро співчуває рідним нашого Героя, які вже ніколи не дочекаються його живим додому. Клята війна забирає у нас кращих. Розділяємо біль непоправної втрати і сумуємо разом з усіма.

Слава і вічні пам’ять та шана нашому захиснику Винокурову Віталію Геннадійовичу.

Про дату, час і місце поховання нашого Героя повідомимо додатково.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних