Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Акцію «День здоров’я провели сьогодні у Валківській громаді фахівці Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Дата: 04.06.2024 15:37
Кількість переглядів: 88

Фото без описуПрисвячений він був Дню здорового харчування і відмови від надмірностей у їжі, який у ряді країн світу відзначається на початку червня.

Фото без описуВсі охочі мали можливість дізнатися власний індекс маси тіла (ІМТ) - величину, що показує рівень відповідності маси людини та її зросту, дозволяючи тим самим приблизно визначити, чи є вага недостатньою, нормальною або надлишковою, й отримати тематичні роздаткові матеріали.  А також почути поради спеціаліста щодо здорового харчування, ухвалені МОЗ України. Вони зовсім нескладні.Фото без опису

  • Додержуйтесь режиму харчування. Не їсти цілий день, а потім споживати великі порції різних страв за один раз - погана ідея. Краще їсти протягом дня та робити перекуси.
  • Пийте достатньо рідини, обирайте напої, котрі не містять багато калорій. Не зловживайте алкоголем, а краще - взагалі від нього відмовитись. Перед трапезою випивайте склянку звичайної води, це дасть можливість не переїсти.
  • Не відволікайтеся під час прийому їжі, будь то телевізор, телефон, книга, розмови тощо. Зосереджуйтеся на самій їжі, споживайте її повільно, звертайте увагу на смак, це дасть змогу краще зрозуміти, чи ви наїлися.
  • Стежте за розмірами тарілки. Якщо маєте на столі багато страв, краще їсти їх маленькими порціями та взяти посуд меншого розміру чи об’єму. Так ви зможете скуштувати більше різних страв, але не переїсти.
  • Користуйтеся принципами тарілки здорового харчування. Споживайте корисні харчові продуки щодня: овочі, бобові, фрукти, цільні злаки, горіхи, насіння, яйця, нежирне м’ясо, рибу та молочні і кисломолочні продукти. Салати заправляйте корисними рослинними оліями: оливковою, соняшниковою тощо.
  • Обмежте споживання оброблених продуктів із великим вмістом жиру, солі та цукру (соуси, копчені продукти, ковбаси, їжа швидкого харчування) - вони можуть стимулювати переїдання.Сіль та цукор подразнюють смакові рецептори, тому продуктів із високим вмістом цих речовин набагато простіше переїсти.
  • Уникайте запечених, смажених продуктів, які містять жири промислового виробництва.
  • Не забувайте про фізичну активність. Намагайтеся більше рухатись і займатися фізичними вправами щодня. Вони допоможуть вам використати надмірну енергію.

Фото без описуОскільки зависокий ІМТ може свідчити про ризик розвитку цукрового діабету, фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб подбали і про можливість для всіх охочих швидко і безкоштовно перевірити кров на рівень у ній цукру, а попутно, за бажанням, пройти ПЛР-діагностику на COVID та виміряти кров’яний тиск.Фото без опису

Дякуємо фахівцям Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб за цю акцію, що відбулась також за сприяння директора КНП «Валківський ЦПМСД» Марини Орлової, заступниці Валківського міського голови Ольги Борщ та  завідувача Валківським відділенням Краснокутської філії ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» Світлани Холод.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних