Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Всесвітній день здоров’я

Дата: 07.04.2024 08:00
Кількість переглядів: 31

Фото без описуВсесвітній День здоров’я відзначається щорічно 7 квітня. Це свято було встановлене Всесвітньою організацією охорони здоров’я  з метою підвищення уваги до важливості здоров’я для людей по всьому світу.

Метою Всесвітнього дня здоров’я є наголошення на важливості здоров’я в нашому житті, залучення людства до вирішення фізичних й ментальних проблем, підвищення поінформованості про різноманітні захворювання, надання рекомендацій щодо поліпшення самопочуття і стану здоров’я, переконання до здорового способу життя.

Необхідність вести здоровий спосіб життя була актуальною як в стародавньому світі, так і сьогодні, тому, що здоровий спосіб є однією з найвагоміших умов та чинників формування, збереження і зміцнення здоров'я навіть у складних екологічних і соціально-економічних умовах, забезпечує високу працездатність, добре самопочуття, ефективну адаптацію до змін довкілля.

У всьому світі вже визнано, що до якого б рівня досконалості не доводилась діагностика захворювань та їх лікування, зупинити зростання хронічних неепідемічних та інфекційних захворювань неможливо, якщо серйозно не займатись профілактикою, однією з важливих складових якої є підвищення рівня медичної та санітарної культури населення, формування здорового способу життя.

Активні бойові дії зміщують фокус медичної допомоги на лікування травм, поранень, опіків та переломів. Однак, це призводить до меншої пріоритетності допомоги пацієнтам з захворюваннями, які потребують постійного лікування, наприклад, пацієнти з туберкульозом, ВІЛ, діабетом та серцево-судинними захворюваннями. У зв’язку з цим, військові дії ускладнюють виявлення небезпечних захворювань на перших стадіях, такі як онкологічні хвороби та туберкульоз. Крім очевидних захворювань, війна сильно вплинула на психічне здоров’я населення, тому щодня з’являється все більше людей з виявленням психічного розладу.Після російського вторгнення найголовніше завдання, яке постало перед суспільством — збереження життя та безпеки дітей, цивільних мирних мешканців та українських військових. Тому всі зусилля треба спрямувати на створення хоча б мінімальних умов для збереження життя та здоров’я нації.

Всесвітній день здоров’я – це не просто символічна дата в календарі, а можливість звернути увагу на важливість збереження та підтримки здоров’я, яке, безумовно, є найбільшою цінністю кожної людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних