A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Загинув наш земляк, захисник України Джураєв Олександр Васильович.

Дата: 02.03.2024 11:43
Кількість переглядів: 202

Фото без описуСкорботна звістка чорною птахою прилетіла на Валківщину. Загинув наш земляк, захисник України Джураєв Олександр Васильович.

Олександр Джураєв народився 22 лютого 1993 року в селі Олександрівка. Тут минули його дитячі та юнацькі роки. Першого вересня 1999 року Олександр разом зі своїми однолітками став учнем першого класу Олександрівської загальноосвітньої школи (зараз - Олександрівський ліцей ім. Івана Буряка). Вагоме місце в житті хлопця займав спорт – він був активним учасником спортивних змагань місцевого та районного рівнів.

Друзі, односельці, вчителі відгукуються про Сашка як ввічливого, чуйного хлопця, чиє серце завжди було відкрите для людей і добрих справ.

У 2017 році Олександр Джураєв став учнем професійно-технічного училища. Він так наполегливо оволодівав професією,  що мав можливість проходити практику кухарем-кондитером в Болгарії. А отримавши диплом, з захопленням розпочав роботу за обраним фахом.

Проте через розв’язану російськими окупаційними військами війну в Україні Олександру, як і багатьом нашим захисникам і захисницям, довелося мирну професію змінити на військову. 15 серпня 2023 року Олександр Джураєв був призваний до лав Збройних Сил України. Служив оператором відділення протитанкових ракетних комплексів взводу вогневої підтримки 3-го десантно-штурмового батальйону.

Разом з бойовими побратимами солдат О.В. Джураєв брав участь у бойових діях на Запорізькому та Донецькому напрямках. За відгуками командування військової частини, був мужнім, хоробрим воїном, вірним військовій присязі і покликанню захищати від ворога свою Батьківщину.

 Загинув Джураєв Олександр Васильович 27 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Красногорівка Покровського району Донецької області, виконуючи свій військовий обов’язок  в бою за Україну, її свободу і незалежність.

 У скорботі вся наша громада. Валківська міська рада щиро співчуває батькам Василю Талібовичу та Альфії Нурмухамедівні, сестрі, брату, близьким і друзям полеглого Воїна.

  Доземний уклін Захиснику за жертовний подвиг в ім’я вільної і незалежної України.

  Вічна пам’ять і шана Герою.

Про час і місце поховання Джураєва Олександра Васильовича повідомимо додатково.

 

 

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних