Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою відкрито у нашій громаді.

Дата: 09.02.2024 12:56
Кількість переглядів: 430

Фото без описуЦе доступний та безпечний простір для постраждалих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, де в комфортних умовах такі люди можуть отримати комплексну безоплатну допомогу.

Кризова кімната є своєрідним прихистком для людей, яким більше нема на кого розраховувати, і куди можна звернутись за допомогою. Перебувати в ній  можна до 10 діб.

Приміщення облаштоване для повноцінного перебування постраждалих: дві окремі житлові кімнати на 8 ліжко-місць, кухня, санвузол, а також меблі, посуд, постіль, засоби гігієни. В спеціально обладнаній  кімнаті психолога можна отримати психосоціальну допомогу.Фото без описуФото без описуФото без опису

"Гендерно зумовлене, в тому числі домашнє насильство - одне з найгрубіших порушень прав людини у світі. Працюючи над розробкою комплексної національної системи реагування та запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству, ми прагнемо забезпечити емоційний, фізичний, юридичний захист та комфорт для кожного постраждалого від  насильства.

Нашим успіхом ми зобов’язані співпраці та підтримці з боку органів місцевого самоврядування. Я вдячний громаді та керівництву Валківської міської ради за те, що ви не замовчуєте цю болючу тему», - зазначив представник UNFPA в Україні Массімо Діана.Фото без опису

«Ми надзвичайно вдячні партнерам України за підтримку в такий непростий час. Завдяки цьому ми можемо реалізовувати необхідні соціальні проєкти і працювати на випередження. Адже під час війни рівень насильства зростає, у тому числі й домашнього та насильства за ознакою статі, тож забезпечення безкоштовного доступу постраждалим до якісних спеціалізованих сервісів є вкрай важливим» - зазначив міський голова Валерій Скрипніченко.

«До питань соціально-психологічної підтримки мешканцям нашої громади ми прагнемо підходити комплексно, – додає заступниця міського голови Ольга Борщ. - Для цього вже організували роботу кількох безпечних просторів для жінок і дівчат, маємо кімнату психологічної та психосоціальної підтримки.

З вересня минулого року за підтримки UNFPA у нашій громаді для осіб, які постраждали від домашнього та/або гендернозумовленого насильства, запрацювала мобільна бригада соціально-психологічної допомоги. А нещодавно вона отримала від UNFPA новий сучасний автомобіль для здійснення виїздів.Фото без опису

Тож саме фахівці мобільної бригади і допоможуть потерпілій від насилля людині, аж до влаштування її на тимчасове проживання до кризової кімнати.

Нагадаю, телефони мобільної бригади - +380 (97) 080 02 12 / +380 (95) 368 70 41».Фото без опису

 

Денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою для постраждалих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі був відремонтований за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні (UNFPA), за підтримки Уряду Бельгії, за участі Валківської міської радита через виконавчого партнера БО «Молодіжний благодійний фонд «Ініціатива».Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних