Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Активісти нашої громади громади створять сучасний молодіжний центр

Дата: 10.11.2023 16:07
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

У нашій громаді буде створений молодіжний центр у межах проєкту «Створення молодіжних центрів для підтримки підлітків та молоді» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Японії (GoJ).

Основною ціллю цього проекту є відновлення та будівництво сучасних молодіжних центрів в Пісочині, Балаклії, Чугуєві, Валках, Кегичівці та Краснокутську.

Проєкт реалізовує ГО «Український професійний розвиток», який надає підтримку на кожному етапі створення міцної команди молодіжного центру, починаючи з залучення активної молоді і завершуючи розробкою спеціалізованої навчальної програми для формування стійких та продуктивних команд.

У жовтні проєкт вийшов в офлайн у форматі тренінгів в Харкові. Учасниками були понад 20 майбутніх молодіжних працівників, серед яких троє — з нашої громади.

Перший тренінг, що мав назву «Командотворення та ролі в команді для майбутніх учасників молодіжних центрів», відбувся 22 жовтня. Він був присвячений створенню команди та розподілу ролей.

Учасники ознайомилися з інструментами командної взаємодії та застосували вивчене на практиці: зрозуміли, які ролі можуть виконувати в команді, знайшли ресурси для подолання викликів та визначили власні кордони. Також ознайомилися з принципами ефективної взаємодії та отримали практичні поради зі створення робочої атмосфери.Фото без опису

Другий тренінг - «Створення і “запуск” громадської організації» - пройшов 5 листопада. Протягом заходу учасники дізналися, як створити та зареєструвати ГО. Також ознайомилися з правами та обов’язками організацій цього типу та розглянули регламент їхньої діяльності.

Окрема частина тренінгу була присвячена порадам з організації ефективної ГО: пошуку та освоєнню ресурсів, написанню проєктних заявок, плануванню та реалізації задумів.

Водночас молодіжні команди громад навчаються основ SMM та публічної онлайн-комунікації. Надалі учасники займатимуться створенням і розвитком молодіжних центрів у шести громадах Харківської області за всебічної підтримки партнерів.

Діяльність центрів буде спрямована на саморозвиток юнацтва, задоволення культурних та освітніх потреб, а також підтримку ініціатив з вирішення актуальних проблем громади.Фото без опису

Довідково

 Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює в більше ніж 190 країнах і територіях, щоб створити справедливий світ для кожної дитини. За 75 років діяльності ЮНІСЕФ допоміг врятувати більше дитячих життів, ніж будь-яка інша гуманітарна організація світу. Війна в Україні спричинила низку серйозних гуманітарних викликів у всіх регіонах країни. Оскільки молодь є однією з рушійних сил громад, ЮНІСЕФ у межах програм для підлітків та молоді заохочує до розв’язання цих проблем.

Уряд Японії (GoJ) – вищий орган виконавчої влади Японії, що співпрацює з ЮНІСЕФ. З початку повномасштабної війни партнерство уряду Японії та ЮНІСЕФ забезпечило оперативну гуманітарну відповідь. Допомога від японського уряду надається в межах всебічної підтримки, зокрема забезпечення інтегрованих соціальних послуг, таких як освіта, охорона здоров'я, санітарія та гігієна, для дітей та їхніх родин, які постраждали від війни.

ГО «Український професійний розвиток» — це українська неурядова громадська організація, діяльність якої з 2012 року спрямована на підвищення рівня спроможності та матеріального добробуту громадян України шляхом сприяння працевлаштуванню та самозайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних