Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Алгоритм надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів на території Валківської міської територіальної громади

Дата: 16.10.2023 10:00
Кількість переглядів: 414

Фото без описуВідповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 за номером 268  (із змінами) право на статус мають діти, які постраждали від:

1) фізичне насильство, якого зазнала дитина внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, - отримання дитиною у період її перебування в зоні воєнних дій та збройних конфліктів тілесних ушкоджень різного ступеня, які завдали їй фізичного болю, спричинили розлад її здоров’я;

2) сексуальне насильство, якого зазнала дитина внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, - перенесені дитиною дії сексуального характеру у період її перебування в зоні воєнних дій та збройних конфліктів, зокрема: демонстрування статевих органів; статевий акт у присутності дитини; статеві зносини чи розпусні дії з дитиною, задоволення статевої пристрасті з дитиною; втягнення дитини в зайняття проституцією або примушування її до зайняття проституцією; примушування до участі у виготовленні зображень, кіно- та відеопродукції, комп’ютерних програм, інших предметів порнографічного характеру, а також інші правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканності дитини;

3) психологічне насильство, якого зазнала дитина внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, - моральні та психологічні страждання (травми) дитини, що не потребують доведення, і які вона перенесла внаслідок її проживання/перебування в умовах воєнних дій, збройних конфліктів, тимчасової окупації, її внутрішнього переміщення або переміщення за кордон, як наслідок залишення свого місця проживання/перебування у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, а також загибелі (зникнення безвісти), потрапляння у полон, смерті внаслідок отриманих у результаті збройного конфлікту поранення, контузії або каліцтва на території України чи за кордоном її батьків або одного з них - із числа цивільних осіб, а також її батьків або одного з них - з числа осіб, визначених пунктом 2 Порядку надання статусу члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці Украіни.

 

Право на отримання статусу має дитина, а також особа, яка на час воєнних дій, збройних конфліктів, збройної агресії Російської Федерації не досягла 18 років (повноліття), і в результаті:

1) отримали поранення, контузію, каліцтво;

2) зазнали фізичного, сексуального насильства;

3) були викрадені або незаконно вивезені за межі України;

4) залучалися до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань;

5) незаконно утримувалися, у тому числі в полоні;

6) зазнали психологічного насильства.

 

Наслідками воєнних дій і збройних конфліктів для дитини можуть бути одна, кілька або всі обставини.

Під час надання дитині статусу заявником визначається обставина, яка мала найбільший негативний вплив на стан здоров’я та розвиток дитини.

 

 

Покрокова інструкція:

 

1. Звернення до Центру надання соціальних послуг Валківської міської ради.

У випадку психологічного насилля законний представник звертається до Центру надання соціальних послуг міської ради із заявою про надання висновку оцінки потреб сім’ї (особи), який під час проведення обстеження залучає психолога для виявлення ознак психологічного насилля над дитиною (площа Центральна, 2, місто Валки, каб. 15, щопонеділка: з 9-00 до 16-00, перерва з 12-00 до 12-45).

❗️Всі інші випадки висновку Центру не потребують.

2. Звернення до служби у справах дітей Валківської міськоі ради.

Законний представник із заявою та пакетом документів звертається до служби у справах дітей міської ради (площа Центральна, 2, місто Валки, каб. 17, щосереди: з 9-00 до 16-00, перерва: з 12-00 до 12-45).

Заява розглядається на засіданні комісії з питань захисту прав дитини міської ради в присутності заявника.

Рішення про надання або відмову в наданні статусу приймається органом опіки та піклування Валківської міської ради протягом 30 днів з дати реєстрації заяви за відповідним поданням служби у справах дітей міської ради.

 

Додатково повідомляємо, що будь які пільги чи грошові виплати з 2017 року (з дати прийняття постанови постанови Кабінету Міністрів) відсутні.

 

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/268-2017-п#Text


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних