Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

З 01 серпня 2023 р. КП "Вода" вводить плату за абонентське обслуговування.

Дата: 17.08.2023 12:44
Кількість переглядів: 995

      Фото без опису Комунальне підприємство «Вода» Валківської міської ради Харківської області повідомляє, що на виконання

- Закону України «Про житлово-комунальні послуги»,

- Постан ови КМУ № 690 (зі змінами), якою затверджені нові «Правила надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» та Типові договори про надання послуг,

- Постанови КМУ № 808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньо будинкових систем про надання комунальних послуг »,

- Постанови КМУ № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги»,

 вводиться плата за абонентське обслуговування з 01 серпня 2023 року.

       Плата за абонентське обслуговування - це платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг для відшкодування витрат виконавця, пов’язаних з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговування абонентів ( крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньо будинкових систем водопостачання та водовідведення).

        До плати за абонентське обслуговування включаються:

  -  абонентский супровід (здійснення обліку обсягу спожитих послуг, нарахування плати за спожиті послуги, переоформлення особових рахунків, реєстрація приладів обліку у споживачів, обробка отриманої інформації про показники лічильників, програмне забезпечення для ведення обліку нарахувань);

  - друк та доставка квитанцій;

  - оплата послуг банків та інших установ з приймання та перерахування коштів споживачів (у разі укладання договору з банком);

  - звірка даних, виготовлення довідок на продаж, відчуження майна.

        При цьому звертаємо увагу, що витрати на проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту ( у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання відповідної комунальної послуги у приватних будинках (приміщеннях) та у квартирах (приміщеннях ) багатоквартирного будинку (квартирні лічильники води) не включатимуться до складу плати за абонентське обслуговування.

        Відповідно до вимог ст.17 Закону №1314-VII , періодична повірка, обслуговування та ремонт ( у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання теплової енергії та води у квартирах (приміщеннях) будинку, здійснюється за рахунок власників таких вузлів обліку (споживачів комунальних послуг ).

        Абонентська плата нараховується у фіксованому розмірі незалежно від того, користувалися послугою чи ні. А також нараховується на один особовий рахунок незалежно від кількості мешканців та об’єму споживання, і сплачується щомісячно – про це буде інформувати додатковий пункт в розрахунковій квитанції.

 Плата за водопостачання, водовідведення та абонплата надходитимуть на один особовий рахунок, і тоді водоканал вже самостійно розділятиме ці послуги згідно умов індивідуального договору. Тобто сума абонплати буде вказана окремим рядком в квитанції, а сплачуватися разом з послугою за водопостачання і водовідведення.

  

     Плата за абонентське обслуговування для абонентів КП «Вода»

 

 

 

Плата за абонентське обслуговування

Для абонентів (населення, бюджету, підприємств та організацій), без врахування витрат на обслуговування та заміну комерційних приладів обліку води, грн. з ПДВ

Централізоване водопостачання

27,18

Централізоване водовідведення

27,18

Разом водопостачання та водовідведення

54,36

    

        На абонплату надається державна субсидія. КП “Вода” буде інформувати управління соціального захисту щодо розміру абонплати.

        Плата за абонентське обслуговування не є комунальною послугою, тому не затверджується органом місцевого самоврядування. До повноважень органів місцевого самоврядування належать встановлення цін/тарифів на комунальні послуги відповідно до п.3 ст.4 ЗУ «Про ЖКГ».

Комунальні послуги (відповідно до п.2 ч.1 ст.5 ЗУ «Про ЖКГ») - це послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, послуги централізованого водопостачання та/або водовідведення, поводження з побутовими відходами.

       Держава регулює граничний рівень плати за абонентське обслуговування  Постановою КМУ № 808 від 21.08.2019р.«Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами»,  який становить:

з 01 грудня 2022 року по 31 грудня 2022 року (2589*2,58*2*0,15*0,019=38,07грн..з ПДВ)

- централізоване водопостачання – 38,07грн.. з ПДВ

- централізоване водовідведення – 38,07грн..з ПДВ

     Відповідно до законодавства України розмір плати за абонентське обслуговування затверджується внутрішнім наказом по підприємству та визначається виконавцем комунальних послуг за їх фактичними витратами у розрахунку на 1 абонента/міс.

     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних