Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Новий підхід до надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Дата: 21.07.2023 16:28
Кількість переглядів: 153

Фото без опису

Урядом ухвалено постанову Кабінету Міністрів України від 11.07.2023 р. № 709 «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», яка запроваджує концептуально новий  підхід до надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (далі –Допомога).

Відтепер з метою посилення адресності Допомоги:

- термін її надання   складає від 6 до 12 місяців;

- з 1 серпня 2023 року Допомога автоматично продовжується на 6 місяців для внутрішньо переміщених осіб, які вже отримують допомогу на проживання (крім тих, що перебувають за кордоном більш як 30 календарних днів підряд; відбувають покарання  в місцях позбавлення волі; були засуджені за колабораціонізм; повернулися до постійного місця проживання);

- розмір Допомоги залишається на рівні 3,0 тис. грн. щомісяця - для дітей та осіб з інвалідністю, 2,0 тис. грн. щомісяця - для інших осіб;

- Допомога призначається на родину внутрішньо переміщених осіб з урахуванням соціального статусу, майнового  стану кожного члена родини.

З 1 вересня 2023 передбачено здійснення верифікації всіх отримувачів Допомоги, за результатами якої Міністерством фінансів України буде надано пропозиції щодо припинення надання Допомоги окремим особам з числа внутрішньо переміщених осіб, зокрема які:

придбали транспортний засіб, з року випуску якого минуло менш як п’ять років (крім авто, придбаних волонтерами і переданих для потреб держави);

здійснили на суму, що перевищує 100 тис. гривень, купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, іноземної валюти (крім житла, отриманого або придбаного за рахунок державного чи місцевого бюджету);

мають на депозитному рахунку більше 100 тис. грн;

мають у власності житлове приміщення/частину житлового приміщення, що розташовані на територіях, не включених до переліку територій (можливих) бойових дій або тимчасової окупації, площею більше 13,65 кв. м на особу.

Щодо осіб, які вперше виявлять бажання отримувати Допомогу після  набрання чинності Постанови, буде застосовано верифікацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних