Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Повідомлення про намір отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря  ФОП Ніколенко Л.Б.

Дата: 12.07.2023 14:35
Кількість переглядів: 136

Фото без описуПовідомлення про намір отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря  ФОП Ніколенко Л.Б.

                                Для ознайомлення громадськості

Фізична особа-підприємець Ніколенко Л.Б. (Ідентифікаційний код - 2168313561), юридична адреса : 63002, Харківська обл., м. Валки, провулок Петра Панча, 1; тел.: +38(066)512-62-08; Email: norma_79@ukr.net.

Фізична особа-підприємець Ніколенко Л.Б. планує отримати дозвіл на викиди для торгівельних майданчиків, розташованих за адресами:

1) 63002, м. Валки, вул. Харківська, 22-А;

) 63002, м. Валки, вул. Паркова, 23-А;

3) 63002, м. Валки, вул. Полтавська, 71-А.

Підприємство спеціалізується на торгівлі продуктами харчування, приготуванні страв та виробництві хлібобулочних виробів та напівфабрикатів.

На території торгівельного проммайданчика за адресою: 63002, м. Валки, вул. Харківська, 22-А розташований магазин"Норма".  Джерелами утворення та викидів забруднюючих речовин на майданчику є: моноблочний кондиціонер з газовим підігрівом "GoodmanPGB 090 210-5B", духова електрошафа "Кий-В". 

Валовий викид від діяльності майданчика таких забруднюючих речовин як: вуглецю оксид, азоту діоксид, акролеїн складатиме 0,01941 т/рік. Майданчик було введено в експлуатацію у 2011 році. Режим роботи підприємства однозмінний, по 8 годин, п'ять днів на тиждень.

На території торгівельного проммайданчика за адресою: 63002, м. Валки, вул. Паркова, 23-А розташоване кафе "Норма".  Джерелами утворення та викидів забруднюючих речовин на майданчику є: газовий котел "Рівнетерм-48В", електропіч випікання виробів з дріжджового та листкового тіста "Fornetti", фритюрниця, електрогриль, газова плита  ПГ-4, робочі столи замішування тіста, ділитель тіста "Kemper", тістоміс, мийки посуду та інвентаря, дизельний генератор "Hertz" HG22RS.

Валовий викид від діяльності майданчика таких забруднюючих речовин як: вуглецю оксид, азоту діоксид, ангідрид сірчистий, акролеїн, спирт етиловий, ацетальдегід, оцтова кислота, пил борошна, недиференційованого за складом пилу (аерозоль), натрію карбонат (сода кальцинована), вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26511 та ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, без урахування парникових газів, складатиме 0,07259 т/рік. 

Для таких забруднюючих речовин як:  акролеїн (джерело № 5), речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна) (недиференційований за складом пил (аерозоль)) (джерело № 3) встановлюються нормативи граничнодопустимих викидів, що обмежують масову концентрацію забруднюючих речовин (мг/м3). 

Для таких забруднюючих речовин як: речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна) (пил борошна),  оксид вуглецю, оксид азоту(оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту, ацетальдегід, кислота оцтова, акролеїн, сірки діоксид  (джерела викидів №№ 1, 2, 3, 5) встановлюються нормативи граничнодопустимих викидів, що обмежують масову концентрацію забруднюючих речовин (г/с), так як фактична величина масового потоку в газах, що відходять (кг/год), менша за нормативну.

Для неорганізованих джерел викидів (джерела № 6) нормативи гранично-допустимих викидів відповідно до законодавства не встановлюються.

 Майданчик було введено в експлуатацію у 2007 році. Режим роботи підприємства однозмінний, по 8 годин, п'ять днів на тиждень.

На території торгівельного проммайданчика за адресою: 63002, м. Валки, вул. Полтавська, 71-А розташований магазин "Норма" з дільницею випічки продукції. Джерелами утворення та викидів забруднюючих речовин на майданчику є: округлювач тіста "Werner&Pfleiderer", шафа розстоювання тіста "РОСС", багетниця "Werner&Pfleiderer", робочі столи замішування тіста, тістоміс, місце остигання хлібобулочних виробів, газова піч випічки хліба ПХП-90-Г-Р-УХЛ4 "РОСС", електропіч UNOX, газова плита  ПГ-4, кришний агрегатний газовий кондиціонер РУФТОП "YORK DM 120", дизельний генератор "Hertz" HG22RS, котел твердопаливний саморобний, мийки посуду та інвентаря, робоче місце розділування свиних туш (дезінфекція робочих поверхонь та інвентаря).

Валовий викид від діяльності майданчика таких забруднюючих речовин як: вуглецю оксид, азоту діоксид, ангідрид сірчистий, акролеїн, спирт етиловий, ацетальдегід, оцтова кислота, пил борошна, недиференційованого за складом пилу (аерозоль), натрію гідрооксид (натр їдкий, сода каустична), натрію карбонат (сода кальцинована), вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26511 та ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, без урахування парникових газів, складатиме 0,1850 т/рік. 

Для таких забруднюючих речовин як: речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна) (пил борошна, недиференційований за складом пил (аерозоль)),   оксид вуглецю, оксид азоту(оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту, ацетальдегід, кислота оцтова, акролеїн, сірки діоксид  (джерела викидів №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) встановлюються нормативи граничнодопустимих викидів, що обмежують масову концентрацію забруднюючих речовин (г/с), так як фактична величина масового потоку в газах, що відходять (кг/год), менша за нормативну. Для неорганізованих джерел викидів (джерела № 10) нормативи гранично-допустимих викидів відповідно до законодавства не встановлюються.

Майданчик було введено в експлуатацію у 2019 році. Режим роботи підприємства однозмінний, по 8 годин, п'ять днів на тиждень.

Залежно від ступеню впливу на забруднення атмосферного повітря об'єкт відноситься до третьої групи - об'єкти, які не ставляться на Державний облік і не мають виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

На підприємстві відсутні джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин (основні джерела), джерела викидів, що зазначені в документах, відносяться до інших джерел викидів. 

Оцінка впливу на довкілля на об'єкті не проводилась, так як діяльність підприємства не відноситься до переліку видів діяльності, які потребують оцінки впливу на довкілля згідно ст.3 ЗУ «Про ОВД».

На період проведення робіт з обґрунтування обсягів викидів підприємства викиди забруднюючих речовин на підприємстві не перевищують встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин немає. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та  заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Скарги та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації об'яви до Харківської обласної військової  адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057)7052153, E-mail: publik@kharkivoda.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних