Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Постраждалі від підриву Каховської ГЕС отримають одноразову грошову допомогу від держави

Дата: 05.07.2023 14:03
Кількість переглядів: 221

Фото без описуДля підтримки українців, постраждалих внаслідок підриву греблі

Каховської ГЕС, з державного бюджету виділено понад 564 млн гривень на

виплату одноразової матеріальної грошової допомоги.

 

19 червня Уряд прийняв постанову № 626 «Деякі питання надання матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції», відповідно до якої кожен постраждалий з підтоплених регіонів Херсонської

та Миколаївської областей отримає 5000,00 грн  за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

 

Дана одноразова матеріальна грошова допомога виплачується громадянам, які на момент підриву Каховської ГЕС безпосередньо проживали/знаходились у житлових будинках в зоні затоплення.

 

Призначення одноразової виплати не здійснюватиметься тим громадянам, які проживали на території підтоплення, але переїхали до інших громад, зареєструвались як ВПО і отримують щомісячну грошову допомогу на проживання для внутрішньо переміщених осіб від держави.

Зауважимо, що ті, хто мав змогу виїхати раніше (до катастрофи на Каховській ГЕС), могли і можуть надалі оформити щомісячну грошову допомогу на проживання для внутрішньо переміщених осіб від держави.

 

Постраждалими визнаються особи, які на момент виникнення надзвичайної ситуації:

- проживали/були зареєстровані/задекларовані у населених пунктах, що розташовані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей. Перелік населених пунктів, що розташовані в районах підтоплень разом із переліком вулиць та адрес (за можливістю) затверджується Миколаївською та Херсонською обласними військовими адміністраціями;

- перемістилися після 06 червня 2023 р. з тимчасово окупованих російською федерацією територій Миколаївської та Херсонської областей, які розташовані в районах підтоплень зазначених регіонів.

 

Призначення матеріальної грошової допомоги постраждалим внаслідок підриву Каховської ГЕС, які прибули на територію Валківської ТГ після 06.06.2023р., буде здійснюватись управлінням соціального захисту населення Богодухівської РВА.

Для того, щоб отримати допомогу, постраждалому достатньо подати до управління соціального захисту населення Валківської міської ради (кабінет № 18) або до старостинського округу за обраним місцем проживання заяву з необхідними документами.

А саме:

- документ, що посвідчує особу, або єДокумент,

- документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків,

- для дітей – свідоцтво про народження дитини або е-свідоцтво про народження. Інформація про неповнолітню дитину включається до заяви одного з батьків.

 

Звернутися із заявою до управління соцзахисту необхідно не пізніше

 31 серпня 2023 року (включно).

 

Отримати кошти можна буде через АТ „Укрпошта” або через установи

уповноважених банків з можливістю їх зняття через платіжні термінали.

 

Що стосується майна, пошкодженого чи зруйнованого внаслідок підриву греблі, незалежно від того, де перебувала людина в цей час, вона матиме право на отримання компенсації від держави в рамках механізму „Є-Відновлення”. Відповідна Постанова Уряду, розроблена Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, була ухвалена на засіданні Уряду 16 червня.

 

         Для більш детальної інформації стосовно можливості отримання одноразової допомоги можна звернутись до управління соціального захисту населення Валківської міської ради за телефоном (05753) 5-27-63.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних