A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

ЖІНКА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ – ПРИКЛАД РІВНОСТІ В СУСПІЛЬСТВІ

Дата: 29.03.2023 11:50
Кількість переглядів: 122

Кожна людина має розраховувати на рівні права, незалежно від статі, віку, власного вибору в будь-якій сфері суспільного життя чи інших чинників – це істина, яка в цивілізованому світі має бути абсолютною не лише на законодавчому рівні, а й у свідомості громадян.

 

В звичному уявленні найбільш вразливими перед проявами дискримінації є жінки. Проте в Україні, особливо в умовах повномасштабної війни, пані просто вражають своєю силою і витримкою, нерідко демонструючи ці риси пліч-о-пліч з чоловіками навіть на полі бою.

Як повідомили в Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції, Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу» передбачає для жінок можливість вступити на військову службу в добровільному порядку.

Разом з тим, жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних. У воєнний час ті жінки, які вже перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані на військову службу чи залучені до виконання робіт із забезпечення оборони держави.

Водночас жінки, які мають спеціальність та/або професію, яка споріднена з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в затвердженому Міністерством оборони України переліку та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком (крім зазначених в абзаці вище) беруться на військовий облік військовозобов’язаних за їх бажанням.

Примітно, що жінки виконують військовий обов’язок на рівних засадах із чоловіками. Винятком можуть бути випадки, передбачені законодавством з питань охорони материнства та дитинства, а також заборони дискримінації за ознакою статі.

Наша країна – невід’ємна частина цивілізованого світу, відтак альтернатив в питаннях рівності бути не може.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.