A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

З 8 лютого стартував прийом робіт на обласний конкурс «Ефективна медицина в громаді»

Дата: 09.02.2023 09:06
Кількість переглядів: 292

Фото без опису

Відбулось засідання Конкурсної комісії обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді». Захід провела голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона зазначила, що за три роки проведення конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» вдалося значно покращити матеріально технічну базу як первинної, так і вторинної ланок надання медичних послуг.

«На жаль, торік через війну конкурс не проводили, але він залишається актуальним, адже агресор завдав важких руйнувань багатьом лікарням. Тому було ухвалено рішення, підтримане обласною військовою адміністрацією, що Харківська обласна рада починає роботу, пов’язану з оголошенням та проведенням конкурсу. Хочу наголосити, що особливу увагу слід приділити громадам на деокупованих територіях. Вважаю, що члени комісії мають розподілити ці громади та допомогти розробити відповідну документацію. А допомогу зі співфінансуванням проєктів можуть надати громади Харківщини, які не зазнали окупації», - підкреслила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона також представила нових членів комісії: Тетяну Деменко, заступницю начальника Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації та голову постійної комісії з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю Харківської обласної ради Олега Каратуманова.

Про затвердження Плану організації та проведення обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» у 2023 році проінформувала заступник голови Конкурсного комітету, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна.

За її словами, умовою участі є співфінансування громад у розмірі 30% вартості проєкту, решту фінансує обласний бюджет. Вартість проєкту - до 1 млн грн. Кошти можна спрямовувати на придбання сучасної апаратури з метою відновлення та покращення бази лікарень, в пріоритеті - інновації.

В обласній програмі розвитку місцевого самоврядування на співфінансування проєктів передбачено 20 млн грн. Ця сума збільшена у два рази у порівнянні з попереднім конкурсом з урахуванням ситуації, яка склалась у медичній сфері регіону через війну.

Заступник голови Конкурсного комітету також зазначила, що пропонується заявки на конкурс приймати з 8 лютого до 8 березня.

«Надалі робочий процес має бути швидким і не затримуватись. Пропонується переможців визначити вже 28 березня. До 7 квітня громади мають передбачити кошти на співфінансування, а до 1 червня – обласна рада. З травня по листопад пройде реалізація проєктів, і до 1 грудня планується отримати підсумкові звіти. План проведення конкурсу гнучкий і його можна корегувати», - надала пояснення Людмила Немикіна.

Також на засіданні була затверджена конкурсна документація для участі в обласному конкурсі мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» у 2023 році. З цього питання проінформувала секретар Конкурсної комісії, заступник начальника управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Олена Мороз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних