A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Добровольці, які вступлять до лав бригад, будуть забезпечені соціальними гарантіями

Дата: 06.02.2023 09:26
Кількість переглядів: 221

3 лютого під час брифінгу щодо реалізації на Харківщині національної кампанії «Гвардія Наступу» розглянули створення нових штурмових бригад.

Окрема тема для обговорення – це соціальні пільги, які отримають додаткові новоутворені бригади Нацгвардії, Нацполіції та Державної прикордонної служби.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що у наступальних діях зі звільнення усіх окупованих територій необхідно забезпечити сили оборони саме високомотивованими воїнами.

«Ми бачимо, як у Харків та область повертається життя. Однак війна триває і на лінії фронту досить важка ситуація, але вона контролюється ЗСУ. Зараз нам потрібні нові сили, з якими ми можемо більш ефективно вести війну на полі бою», – зазначив очільник області.

Як додав під час брифінгу в.о. начальника 4 прикордонного загону, полковник Олександр Михайлюк, наразі головне бажання українців – це перемога, тому необхідно робити все можливе для досягнення цієї мети.

«Прикордонники є складовою сил оборони України і пліч-о-пліч виконують бойові завдання на лінії розмежування. Для того, щоб посилити напрямки буде створена бригада «Сталевий кордон». Кістяк якої – це вмотивоні військовослужбовці, які вже мають бойовий досвід», – додав Олександр Михайлюк.

Добровольці, які вступають на службу, отримають різні переваги. Зокрема, вони матимуть можливість під час служби безоплатно або пільгово отримати вищу військово-спеціальну освіту.

Також буде забезпечення щорічною відпусткою, тривалість якої зростатиме зі збільшенням вислуги років. Окрім загального страхового стажу, служба зараховується до стажу державної служби і право на пенсію після 25 років календарної служби, зокрема й за змішаним з цивільним стажем.

Військовослужбовці усіх підрозділів сил оборони, які беруть безпосередню участь у війні протягом не менше 30-ти днів, отримують статус учасника бойових дій. Він передбачає ще більше різноманітних пільг та прав: безоплатне та позачергове медичне обслуговування та 75% знижки на комунальні послуги аж до дострокового виходу на пенсію. Звичайно, також йдеться про право використовувати щорічну відпустку у будь-який час та отримувати ще 14 днів додаткової відпустки зі збереженням зарплати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.