A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

УСЗН Валківської міської ради інформує: в лютому-березні 2023 року проходить двомісячник з укладання колективних договорів підприємствами, установами та організаціями

Дата: 01.02.2023 14:52
Кількість переглядів: 251

Фото без описуДо уваги роботодавців!

Укладення колективного договору передбачено ст. 2 Закону України «Про колективні договори і угоди», частиною 7 ст. 65 Господарського кодексу України, ст.ст. 11,12,13 Кодексу законів про працю України, ст. 4,6,8 Закону України «Про соціальний діалог», ст.ст. 10,19,20 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», ст. 19 Закону України «Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності», Конвенції МОП № 98 «Щодо застосування принципів права на організацію і укладання колективних договорів».

Колективні угоди і колективні договори як акти соціального діалогу набувають особливого значення в умовах воєнного стану, оскільки є одним із видів колективного захисту трудових, соціальних і економічних прав та інтересів працівників як форми захисту, фіксують досягнуті спільні домовленості, узгоджені рішення між сторонами соціального діалогу.

Воєнний стан вніс свої корективи у чинне законодавство у сфері колективно-договірного регулювання.

Відповідно до Закону України від 12 травня 2022 року № 2253-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників» внесено зміни до деяких законодавчих актів України, зокрема до Кодексу законів про працю України, Господарського кодексу України, Законів України «Про колективні договори і угоди», «Про соціальний діалог в Україні», «Про зайнятість населення» щодо посилення захисту прав працівників.

Колективні договори, а також зміни і доповнення до них в обов’язковому порядку повинні пройти повідомну реєстрацію, передбачену статтею 15 Кодексу законів про працю України, а також статтею 9 Закону України «Про колективні договори і угоди». Постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 № 115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів» (із змінами, внесеними згідно з Постановами Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 768, від 11.09.2019 № 838) затверджено Порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів (далі – Порядок № 115).

У звязку з вище викладеним, Управління соціального захисту населення Валківської міської ради рекомендує роботодавцям привести у відповідність до змін у законодавстві діючі колективні договори та угоди. Разом з тим, для використання в роботі надаємо Методичні рекомендації щодо проведення колдоговірної роботи органами державної влади, місцевого самоврядування, організаціями профспілок та роботодавців у 2023 році (під час укладання нових або перегляді діючих колективних договорів).

Управління соціального захисту населення Валківської міської ради нагадує, що повідомна реєстрація колективних договорів, змін та доповнень до них проводиться за адресою: м. Валки, пл. Центральна, 2, кім. 2.

Сторонам договору для проведення повідомної реєстрації необхідно подати один екземпляр документа разом із супровідним листом,  в одному з таких варіантів:

  • оригінал паперового документа з прошитими та пронумерованими сторінками;
  • оригінал електронного документа з повязаними з ним кваліфікованими цифровими підписами;
  • електронна копія оригіналу паперового документа (фотокопія), засвідчена кваліфікованим електронним підписом.

Надіслати фотокопію документа, засвідчену відповідним електронним підписом, можна на електронну адресу: 44057873@mail.gov.ua

Тексти колдоговорів, змін та доповнень до них разом із листом реєструючого органу публікуються на офіційному сайті Валківської міської ради.

Методичні рекомендації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних