A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Поліція Валківщини застерігає: обережно шахраї!

Дата: 30.01.2023 14:20
Кількість переглядів: 237

Фото без описуВ надскладний для країни час деякі українці не нехтують можливістю збагатитися за рахунок своїх співвітчизників.

 

Правоохоронці попереджають законослухняних громадян бути обачними. Шахраї використовують телефон як засіб шахрайства.

 

Шахраї вдосконалюють схему обману, вигадуючи правдоподібні життєві випадки, вигадані історії, у які щиросердечно вірять громадяни. Телефонні шахраї розповідають по телефону громадянам трагічні життєві ситуації, у яких необхідно дуже швидко прийняти рішення.

 

Спосіб змусити людину реагувати, діяти, хвилюватися, спонукати жертву до швидких дій та необдуманих вчинків. Телефонний шахрай повідомляє по телефону вигадану прикру подію своїй жертві про її найближчих родичів, які знаходяться у важкому становищі.

 

Лунає дзвінок від доньки чи сина «мама я потрапила, чи потрапив до ДТП та перебуваю у лікарні на що, терміново потрібні кошти, які треба перевести на певний рахунок в лікарні…» – схема стара і, видається, знають про неї уже всі. Та все ж батьківський інстинкт сильніший.

 

Хто дзвонить і про що обов’язково варто спитати у того незнайомця?

 

В такому разі найправильніше буде взяти себе в руки і почати запитувати, але перш за все не куди поїхати і чим допомогти – на це шахраї якраз і розраховують, а іншого плану –  опишіть мені мою дитину, де ви познайомилися, хто ви є, як це все сталося? Якщо Ви почули якусь неточність – продовжуйте розпитувати, аби дізнатися якомога більше і зрозуміти, що це шахрайство.

 

Поширеними є випадки телефонного шахрайства, а саме, шахраї представляються працівниками будь-якого із банків та пропонують свої послуги, для здійснення певних операцій, як по телефону так і в смс-повідомленнях. Після здійснення вказаних ними операцій громадяни виявляють відсутність грошей на рахунках карток.

 

В разі отримання таких дзвінків або смс-повідомлень, для уточнення інформації негайно звертайтеся до відділень банків, в яких Ви обслуговуєтеся. Щоб не стати жертвою таких шахраїв, нікому не повідомляйте номер Вашої банківської картки, пін коду до неї та можливих інших реквізитів.

 

Тому кіберполіція та територіальний підрозділ поліції міста Валки звертаються до громадян бути пильними. А якщо ви все ж таки потрапили на шахрайський «гачок», то тоді звернутися можна як за телефоном 102 так і безпосередньо до територіального підрозділу поліції міста Валки чи відділу кіберполіції.

 

Крім того, кожна особа може залишити своє повідомлення на офіційному сайті Кіберполіції: https://cyberpolice.gov.ua/, у розділі «Зворотній зв’язок». Там можна заповнити досить зрозумілу запропоновану форму і дане повідомлення буде розглянуто у найкоротший строк в межах діючого законодавства. В даному випадку із заявником невідкладно зв’яжуться самі працівники поліції та проінструктують, щодо подальшого порядку дій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних