A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Щорічно 27 вересня в усьому світі і в Україні відзначається День туризму.

Дата: 27.09.2022 16:40
Кількість переглядів: 542

Фото без описуНа території Валківської громади вже багато років функціонує Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

У Всесвітній День туризму до Центру з робочою поїздкою завітав міський голова Валерій Скрипніченко.

Про те, як жив Центр до 24 лютого та після, йшла мова при зустрічі міського голови Валерія Скрипніченка з  директором   Тетяною Желєзновою.  

«У цьому навчальному році в закладі з вересня по лютий працювало 22 гуртки. На жаль, з початком воєнних дій на території України, наші керівники гуртків вимушені були піти на простій. Але позашкільна робота з дітьми в нашій громаді не зупинилась. Наші вихованці брали участь у всіх можливих обласних онлайн-заходах, а у  Всеукраїнському конкурсі-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН здобули кілька перемог» - розповіла директорка.

Зазначимо, що в січні 2022 року за сприяння Валківської міської ради та відділу освіти матеріальна база цього закладу значно покращилась: було придбано туристське спорядження (мотузки, карабіни, страхувальні системи, намети, спальні мішки велосипеди, велошоломи та ін.), яке так необхідне для роботи гуртків.

«Крім туристсько - краєзнавчої роботи з дітьми, наш заклад майже з першого дня воєнних дій надав прихисток внутрішньо-переміщеним особам з Харкова та області. За період з лютого по сьогоднішній день найбільша кількість, яка перебувала в закладі – 65 осіб,  зараз  на даний час проживає 42 особи», - додала Тетяна Желєзнова.

         З першого дня проживання, адміністрація закладу, а також місцева влада та жителі селища намагалися створити комфортні умови для проживання цих людей: допомагали речами та продуктами харчування, посудом, дитячими іграшками.

         Сьогодні  Валківська міська рада значно покращує умови проживання для переселенців завдяки грантовій підтримці з Німеччини (м.Нюрнберг).  Ведуться ремонтні роботи душових  кімнат та санвузлів, кухні, деяких кімнат. Планується придбання нових меблів, технічних засобів. На даний час завершено ремонт душової кімнати та туалету на ІІ поверсі, встановлено 2 бойлери та обладнано кімнату для прання. Роботи продовжуються і про це ми будемо продовжувати інформувати громаду.

 «Все це значно покращить умови перебування мешканців Центру і надалі сприятиме розвитку туристсько - краєзнавчої роботи в нашій громаді. Впевнений, що в мирний час ми обов’язково покращимо роботу з дітьми, виведемо її на ще вищий рівень. Надалі зможемо на нашій базі в комфортних умовах приймати групи дітей та дорослих для відпочинку, адже наша Валківщина дуже мальовнича – тут є на що подивитись, і де відпочити» - зазначив міський голова.

Валерій Скрипніченко оглянув стан проведення робіт та поспілкувався з тимчасовими мешканцями, привітав працівників Центру з професійним святом та усім побажав скорішого настання мирного часу.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних