На Валківщині варив борщ відомий журналіст та ведучий українського телебачення Костянтин Грубич.
Зі своїм візитом він побував у Садибі майстрів Ольга Тимошенко.
Журналіст ознайомився із її творчістю та разом із власницею садиби зварив Валківський борщ, а скуштувавши його - надав страві високу оцінку.
Під час цікавого процесу приготування Костянтин Грубич запитав у Ольги Тимошенко, чи можна такий борщ їсти на сніданок, адже традиційно це обідня страва. На що отримав відповідь, що Валківський борщ можна їсти тричі на день. За словами ж Ольги Тимошенко, Валківський борщ – страва пісна, але досить ситна. До його складу обов’язково входять: буряк, морква, квасоля, капуста, картопля, помідори, краще бочкові, і сушені у сушні в садку валківські сливи і терен, що робить страву оригінальною на смак. Сливи присутні в рецептурі не випадково, адже вони займають важливе місце на гербі міста Валки.
Після теплої та смачної зустрічі Костянтин пообіцяв, що обов’язково завітає ще у Валки на творчу зустріч з колективом Валківської школи мистецтв, який очолює Ольга Тимошенко. А в подарунок на згадку про місто отримав відомий Валківський свищик.