A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

ПРО ШІСТЬ ДНІВ ПОРЯТУНКУ

Дата: 07.03.2022 08:36
Кількість переглядів: 228

Фото без описуУ перші дні війни нескінченним потоком київською трасою у два, а то і три ряди їхали машини. Сім’ї виїздили власними автівками подалі від вибухів і стрілянини, чутних уже на околицях Харкова. Люди тікали від війни, поспіхом зібравши речі, з вікон багатьох машин визирали перелякані діти.

Щоб не наражати пасажирів на небезпеку, з 24 лютого усі рейсові маршрути "Валки-Харків" були скасовані. Коли ж Харків зазнав перших бомбардувань, постало питання: а що ж робити тим, у кого немає власного транспорту? Об’єднавши зусилля, волонтери, приватні перевізники та міська рада вирішили організувати безплатне вивезення людей з Харкова.

З першого дня весни по 7-8 автобусів щодня приїздили з Валок до станції метро «Холодногірська». Дізнавшись про ці рейси порятунку, валківчани, котрі проживають у Харкові, теж прийшли на допомогу, і власними автівками, нерідко ризикуючи життям, почали підвозити людей з різних мікрорайонів Харкова до зупинки, де їх очікували волонтери. Водії шкільних та донедавна рейсових автобусів і маршруток допомагали біженцям, заспокоювали, обирали безпечні маршрути проїзду до Валок.

Пасажири, які мали у Валках чи населених пунктах громади рідних, друзів, прямували на поселення до них. Але було й чимало й таких, котрі просто тікали від війни у Валки з надією врятуватись - студенти, діти з дитячих будинків, літні люди. Для тих, хто не мав прихистку, ним спочатку ставав Валківський ліцей, де керівництво закладу, міська рада і волонтери подбали про те, щоб люди мали, де переночувати, що поїсти. Такі ж пункти були організовані в ряді інших освітніх закладів громади, а також в приватному секторі.

Щодня автобуси з Валок прямували до охопленого війною Харкова і повертались звідти з пасажирами. Це були шість надзвичайно морально складних днів, зі сльозами, криками, панікою, нестихаючими телефонними дзвінками, реальною небезпекою та свистом куль навздогін. І волонтери, які організовували цю роботу, їх витримали, бо допомагали їм мужність і професіоналізм водіїв, вчасно і в необхідній кількості надане пальне, шкільні автобуси та комунікаційна підтримка міської ради. Тільки в єдності наша сила, тільки так ми здолаємо труднощі та спільну біду.

Наразі кількість тих, хто має потребу виїхати автобусом з Харкова до Валок, помітно зменшилася. До того ж, до евакуації людей уже долучилися й інші перевізники. Зокрема, через Валки зараз курсують автобуси з Чутового і Полтави, перші рейси яких були заповнені пасажирами за сприяння Валківської міської ради.

Відтепер ці автобуси щодня забирають людей у Пісочині та у Валках (зупинка біля Валківського ліцею).

Необхідна інформація щодо цих безкоштовних перевезень - за цілодобовим телефоном 0800-218-020


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних