Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Документування осіб без громадянства на Валківщині

Дата: 22.02.2022 14:38
Кількість переглядів: 522

 

Фото без описуУ квітні минулого року розпочався процес документування осіб без громадянства в Україні. Прийняття та набуття чинності Постанови Кабінету Міністрів України №317  «Про деякі питання визнання особою без громадянства» дало можливість врегулювати багато життєво важливих питань для осіб, які тривалий час проживають на території України за недійсними паспортами або без паспортних документів взагалі.

Так, працівники Валківського сектору ГУ ДМС у Харківській області прийняли заяву про визнання особою без громадянства у Миколи Олексійовича. Чоловік народився та здобув освіту у Донецьку. У 70-х роках пан Микола проходив військову службу в РРФСР, а після служби повернувся на Батьківщину, де й отримав свій перший паспорт громадянина СРСР. У 80-х роках Микола Олексійович працював на шахті на Донеччині, потім – на Кіровоградщині, а наприкінці 80-х років переїхав на Харківщину. Через втрату документів чоловік роками стикався з такими проблемами, як відсутність можливості офіційного працевлаштування, укладення шлюбу, отримання належної медичної допомоги, освіти, оформлення пенсії та інших соціальних виплат.

Прийняття та набуття чинності Постанови Кабінету Міністрів України №317 «Про деякі питання визнання особою без громадянства» дало можливість Миколі Олексійовичу звернутися до Міграційної служби із заявою про визнання особою без громадянства. Після проходження відповідної процедури заявника документували Довідкою про звернення за визнанням особою без громадянства – офіційним документом в Україні, який посвідчує особу та її правовий статус.

Визнання особою без громадянства дозволить Миколі Олексійовичу офіційно працевлаштуватись, отримати належну медичну допомогу, освіту, пенсію, а також інші соціальні та економічні привілеї. Після 2 років проживання за посвідкою на тимчасове проживання пан Олексій матиме право на отримання дозволу на імміграцію в Україну та документування посвідкою на постійне проживання, а надалі – подати клопотання про прийняття до громадянства України.

Для отримання інформації щодо подачі заяви про визнання особою без громадянства звертайтеся до Валківського сектору ГУ ДМС у Харківській області за адресою: м. Валки, вул. Харківська, 13. Телефон для довідок:  (05753) 5-24-60.

Валківський сектор ГУ ДМС у Харківській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних