A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

ЯКИМИ БУДУТЬ ТАРИФИ НА ВОДУ У НАШІЙ ГРОМАДІ

Дата: 07.09.2021 16:36
Кількість переглядів: 730

 

Фото без опису

Про це під час засідання активу Валківщини розповів директор КП «Вода» Борис Мірошниченко. Також він детально доповів про стан, в якому зараз знаходиться підприємство.

 

За повідомленням Бориса Мірошниченка, загальна довжина водопровідних мереж складає 78 км, з них частка зношених та аварійних – 24%., каналізаційні мережі становлять 12 км – частка зношеності майже 100%. Ступінь зносу основних фондів у цілому становить  37,4 %, що вимагає наявності значних фінансових та трудових ресурсів для підтримання їх у робочому стані.

 

На теперішній час підприємство надає послуги централізованого водопостачання та водовідведення та має укладені договори із 4 400 абонентами, тобто, це майже 9,5 тисяч мешканців Валківської міської територіальної громади.

 

«На початок цього року підприємство  було прибуткове, фінансовий результат склав 728,0 тис. грн., а вже за підсумками першого півріччя - збиток підприємства склав 571,0 тис. грн., тобто, доходи не покривають витрати, що і стало поштовхом до перегляду тарифів. Левова частина витрат, які враховуються при формуванні тарифів це: оплата використаної електроенергії, оплата праці, пально-мастильні матеріали, оплата податків, зборів, інших обов’язкових платежів, тобто це ті складові, вартість яких протягом року зростає із незалежних від нас причин. Згідно наданих розрахунків, було прийняте рішення про встановлення нових тарифів на послуги з централізованого водопостачання для бюджетної сфери та інших споживачів на рівні 54 грн. 82 коп., на послуги з водовідведення  для бюджетної сфери та інших споживачів на рівні 44 грн. 30 коп.» - зазначив Борис Мірошниченко

 

Диференціація тарифів за категоріями споживачів з прив’язкою до місця проживання в територіальній громаді нормативними документами не передбачена, тому застосовано підхід : «єдиний бюджет – єдиний тариф».

Розуміючи, що підвищення тарифів для населення міста Валки та мешканців територіальної громади стане додатковим фінансовим навантаженням, було прийняте рішення для населення залишити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення без зміни, тобто на рівні нижчому економічно обґрунтованого  та прийнято програму «Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади  та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво». 

 

Детально про КП «Вода» читайте на офіційному сайті Валківської міської територіальної громади https://valky-rada.gov.ua/kp-voda-16-40-10-07-09-2021/

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних