A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

«Мова про закриття лікарні ніколи не йшла. Але треба знайти шляхи її конкурентоспроможності», - Михайло Черняк, заступник голови Харківської ОДА

Дата: 20.07.2021 16:09
Кількість переглядів: 728


 

Фото без описуСьогодні у Валки приїхали обговорити майбутнє Валківської  лікарні заступник голови Харківської ОДА з питань охорони здоров`я Михайло Черняк, заступник голови обласної ради Тетяна Біловол,начальник департаменту охорони здоров’я Максим Хаустов, заступник директора НСЗУ Дмитро Кущ та інші фахівці. Під час зустрічі обговорили гостре та болюче питання недоотримання заробітної плати нашими медиками.  Що не так з лікарнею і хто в цьому винен, шукали відповідь.

Як пояснюють самі лікарі, заробітну плату вони отримали в повному обсязі за квітень, а за травень отримали тільки аванс. Отож, звичайно, їх турбує питання - чого  чекати далі, чим платити за комунальні послуги та утримувати дітей, чи буде взагалі існувати в майбутньому Валківська лікарня як лікувальний заклад ?

«Чия це помилка, що ми недоотримали кошти, це вже не важливо, але ми маємо розібратись, чого нам чекати і чи буде існувати лікарня взагалі», - говорить лікар-педіатр Тетяна Бєлой.

В ситуації намагались розібратись разом.

За словами Дмитра Куща, причиною недоотримання коштів медиками є невідповідність Валківської лікарні вимогам для лікування COVID-19 та неправильно оформлені документи про надання медичних послуг.  Також він наголошує, що всі борги перед медиками, включно по травень, було сплачено вчасно та в повному обсязі за наявними розрахунками.  

Як пояснює головний лікар КНП «Валківська районна лікарня» Богдан Носатов, про те, що лікарня не відповідала вимогам для лікування коронавірусної інфекції, він дізнався запізно, оскільки офіційні документи про це від НСЗУ надійшли наприкінці квітня, коли вже неможливо було щось виправити.

«5 го квітня цього року я отримав офіційну  відповідь, що наша лікарня відповідає всім вимогам, і ми маємо  чекати підписаного договору. Але 27 квітня надійшла друга відповідь про те, що заклад не відповідає вимогам», - зазначає він.

Як стало відомо за наслідками зустрічі, окрім всього вищезазначеного, існують ще пакетні медичні послуги, за які лікувальний заклад і має отримувати кошти від НСЗУ. І чим більше надано таких послуг, тим більше коштів можуть заробити медики. А тому треба розуміти, що медичний заклад має вміло декларувати свої послуги, якісно їх надавити та шукати шляхи покращення своєї діяльності. І тільки від цього сьогодні залежить майбутнє нашої лікарні та обсяг зароблених коштів.

Варто наголосити, що зараз лікарні не фінансуються з місцевого, обласного і державного бюджетів, а отримують кошти від НСЗУ за результатами наданих медичних послуг  та відповідно до цього оформлених документів. Хто надає більше якісних послуг, той і отримує більше грошей на зарплати й розвиток. Ні область, ні громада просто так  дати гроші на заробітні дати не можуть,оскільки не мають права прушувати норми, визначені законодавством.

Михайло Черняк запевнив медиків, що мова про закриття Валківської лікарні ніколи не йшла, і сьогодні наше завдання – її зберегти, оскілки лікувальний заклад громаді потрібен. Але вивести його на новий рівень управління, знайти шляхи покращення надання медичних послуг і цим самим привабити клієнтів – наше спільне головне завдання. «Сьогодні, щоб кінцево розібратись в ситуації, ми проведемо аудит діяльності закладу, перевіримо правильність оформлення документів та послуг.  Але головне завдання керівництва лікарні сьогодні – працювати над оптимізацією закладу та розширенням його можливостей. Медичний заклад має заробляти гроші для себе, і в цьому полягає основне», - зазначив він.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних