A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Новини

Дата: від до Скинути

Підтримка ветеранського бізнесу

Український ветеранський фонд, реалізуючи програму «Варто: підтримка ветеранського бізнесу», надаватиме фінансування бізнесу ветеранів, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України на конкурсній основі.

15:35 07.07.2023

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено нашого земляка Олександра Коробку

Сьогодні  начальник І відділу Богодухівського РТЦКСП м. Валки Володимир Обихвост разом із Валківським міським головою Валерієм Скрипніченком вручили нагороду матері загиблого Героя Зінаїді Павлівні Кадигріб.

13:14 07.07.2023

Завершено поточний ремонт дорожнього покриття по вул. Перекіпській у Валках

Завершення поточного ремонту дорожнього покриття по вул. Перекіпській у Валках та якість і відповідність замовленню виконаних робіт підтверджені робочою комісією і підписаним актом прийому-передачі.

17:02 04.07.2023

Калію йодид у разі потреби отримають всі жителі громади віком до 40 років

Сьогодні на апаратній нараді Валківської міської ради було розглянуто питання щодо вироблення чіткого алгоритму дій всіх відповідальних служб для здійснення невідкладних заходів йодної профілактики серед населення громади у разі виникнення радіаційної аварії. Як пояснила директор КНП «Валківський ЦПМСД» Марина Орлова, йодна профілактика це – блокування щитоподібної залози шляхом введення в організм людини препарату йодиду калію з метою запобігання або зменшення поглинання радіоактивних ізотопів щитоподібною залозою в разі виникнення радіаційної аварії.  Калію йодид (далі – KI)  рекомендований лише людям до 40 років, дітям, вагітним та тим, хто годує груддю (для людей старше 40 років радіоактивний йод не несе настільки ж високий ризик розвитку раку щитоподібної залози, як для інших категорій населення. В зв’язку з цим для осіб віком понад 40 років приймання КІ не рекомендоване.)  Приймають КІ лише одноразово і тільки після офіційного оповіщення про загрозу викиду та необхідність проведення йодної профілактики. Тому якщо хтось придбав цей препарат завчасно, застосовувати його зараз (до офіційного оповіщення про радіаційну безпеку) не тільки немає потреби, а й навіть шкідливо для організму. «КІ для видачі населенню вже забезпечені структурні підрозділи закладів охорони здоров’я громади. Але надважливе завдання – в разі потреби в оптимальні терміни видати препарат усім, хто потребуватиме йодної профілактики» - наголосила Марина Орлова.  Саме з цією метою в разі офіційного оповіщення про радіаційну небезпеку було напрацьовано механізм видачі КІ жителям усіх населених пунктів громади, у тому числі, й шляхом роботи оперативних мобільних бригад. Щоб як мешканці міста Валки, центральних садиб старостинських округів, так і найвіддаленіших населених пунктів громади мали рівноцінні можливості для проведення йодної профілактики. «Дуже сподіваюся, що нам не доведеться вдаватися до невідкладних заходів йодної профілактики населення. Але маємо бути максимально готовими до будь-якого розвитку подій. Тому відпрацьовуємо чіткий і злагоджений механізм дій та визначаємо оптимальний перелік пунктів видачі йодиду калію жителям громади. Докладна інформація щодо цього найближчим часом буде в міській раді та в усіх старостатах громади і оприлюднена на наших офіційних інформаційних ресурсах » - наголосив міський голова Валерій Скрипніченко.

16:46 03.07.2023

Заходи зі зменшення чисельності популяції лисиць на території громади обговорили сьогодні на апаратній нараді Валківської міської ради

Відвідування лісів та здійснення полювання у період воєнного стану заборонене чинним законодавством. Але з урахуванням значного збільшення в угіддях чисельності лисиць та інших хижаків, які є носіями збудника сказу, нанесенням шкоди поголів’ю диких та домашніх тварин і птиці, реєстрацією випадків нападу хижаків на людей, Богодухівською районною військовою адміністрацією надано дозвіл у денний час проводити відстріл хижаків та здійснювати біотехнічні заходи, після погодження щодо їх проведення з Богодухівським РВП НП в Харківській області, з урахуванням встановленої комендантської години.

16:38 03.07.2023

Випускник з нашої громади  Єгор Василенко здобув найвищий бал навчальних досягнень з історії (200 балів) за результатами НМТ - 2023

Єгор навчався в Олександрівському ліцеї ім. І.Буряка з 1 класу і закінчив навчання в 2023 році на достатньо-високому рівні. У середніх класах захопився історією.  Зараз він мріє вступити до ВНЗ і далі вивчати цей предмет. 

16:48 29.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.