Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Звернення Валківського міського голови Валерія Скрипніченка до громади від 6 квітня 2022 року

Дата: 06.04.2022 16:06
Кількість переглядів: 860

Фото без описуШановні мешканці нашої громади!

 

Війна принесла руйнування в життя кожного без виключення українця, незалежно від місця проживання, статків та поглядів.

У складних воєнних умовах як держава, так і місцева влада прагнуть максимально допомогти людям.

З моменту прийняття Урядом Постанови з фінансової підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО), у громаді розпочата робота уповноважених структур міської ради по видачі довідок ВПО та оформлення допомоги на проживання, а також на оформлення компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг тим, хто тимчасово розмістив у себе ВПО. Процес у громаді триває, але йде дуже повільними темпами, створюючи біля управління соціального захисту та у старостатах черги і незадоволення людей.

 

З чим це пов’язано?

Прийнята Постанова передбачає застосування спеціального програмного забезпечення, з роботою якого на місцях виникають певні труднощі.

По факту, ця програма ще доопрацьовується розробниками та постійно зависає. Проблем додає  перевантаження серверів, відмова програми у внесенні даних. На реєстрацію однієї особи мало б витрачатися до 20 хв. часу,  а на практиці це  займає більше години.

 І це - не вина працівників міської ради та старостатів, це проблема ДЕРЖАВНОГО МАСШТАБУ! Це  фактори, на які не можуть впливати службовці місцевих рівнів.

Ми  зробили все можливе для пришвидшення процесу видачі довідок про взяття на облік ВПО та реєстрації заяв: створили додаткові місця прийому громадян, розширили кількість уповноважених осіб, які мають право видавати довідки, оперативно навчили роботі в програмі нових спеціалістів, та все залежить від швидкості роботи державної програми.

Застосунок «Дія», через який можна оформити самостійно довідку та виплату, також ще не працює. Впевнений, що найближчим часом люди зможуть ним скористатися і соціальна напруга спаде по всій державі.

 

 Щодо компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг тим, хто тимчасово розмістив у своєму помешканні ВПО.

         Ця робота налагоджена у місті Валки через ЦНАП, а в населених пунктах через старостати. Фахівці приймають відповідні пакети документів та проводять роз’яснювальну роботу серед власників помешкань. Оформлення заяв на компенсацію також іде повільно, бо власнику житла необхідно додати ксерокопії  довідок ВПО, а їх видача, як я вже пояснив, ускладнена роботою програми.

 

Розумію, що у цей складний час, фінансова підтримка необхідна кожній родині, особливо тимчасово переміщеним людям. Запевняю, що  кожен з нас працює над вирішенням задач у межах своїх повноважень. Звертаюся і до людей  - відноситися до ситуації з державною реєстрацією з розумінням, не робити усіх винними і вам зобов’язаними. Наша країна воює і головне її завдання – вигнати ворога з рідної землі.   

Слава Україні!

 

З непохитною вірою у перемогу, наших захисників та валківчан,

Валерій Скрипніченко, міський голова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних