A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Звернення Валківського міського голови Валерія Скрипніченка до мешканців громади 15 березня 2022 року

Дата: 16.03.2022 12:38
Кількість переглядів: 339

Шановні валківчани!

Триває двадцятий день запеклої боротьби з російськими окупантами. Наші мужні захисники міцно тримають оборону Харківщини. З глибоким болем ми всі спостерігаємо за зруйнованими містами нашої області та тисячами покалічених людських життів. На превеликий жаль, гине мирне населення, серед яких є і діти.

У Валківській громаді ситуація спокійна, до нас лише долинає гуркіт канонад. Збудовані на головних транспортних артеріях блок-пости, робота поліції та патрульних загонів забезпечують нам стабільність та порядок. Хочу зазначити, що наші чоловіки сповнені мужності та рішучості й гідно виконують свої обов’язки.

Сьогодні ми, валківчани, перебуваємо в тилу, і у нас є свої важливі завдання. Це, в першу чергу, підтримка людей, яких війна змусила залишити свої домівки. Зараз налагоджена робота з реєстрації нових мешканців нашої громади, які тимчасово перебувають на території. Для них працюють пункти гуманітарної допомоги, ми вже отримали її з Німеччини, Польщі. Також підтримали нас Львів, Тернопіль, Дрогобич, Полтава, інші міста України. Низький уклін всім хто збирав, доставляв і організовує видачу цієї допомоги. Хочу також подякувати валківчанам, які поділилися одягом, овочами, крупами, консервацією для потреб вимушених переселенців. Під час воєнного лихоліття нам, як ніколи, потрібні милосердя та підтримка, якими ви щедро ділитеся з нашими гостями.

На засіданнях оперативного штабу ми щоденно координуємо та вирішуємо десятки нагальних питань життєзабезпечення громади у тісній співпраці з комунальниками волонтерами та іншими службами.

Попри війну, життя продовжується. Так, з понеділка розпочався навчальний процес в школах, зайняття проводяться дистанційно. У тому числі і для 280 дітей шкільного віку, котрі за період з початку війни прибули до нашої громади. Запрошую всіх батьків, які переїхали до нас із дітьми шкільного віку, звернутися до місцевих закладів освіти, щоб ваші школярі продовжили навчання. Наші вчителі готові надати вам у цьому необхідну допомогу.

Діти дошкільного віку поки що залишаються вдома. Кілька наших дитсадочків, шкіл, як і сільських закладів медицини наразі облаштовані для тимчасового проживання вимушених переселенців, де вони забезпечені харчуванням необхідними побутовими умовами.

Цей непростий час ставить перед нами нові виклики. Один із них підвищення цін на харчові продукти та товари першої необхідності. Контроль за цінами - це сфера повноважень Держпродспоживслужби, яка тримає це питання на контролі. Зрозуміло, що під час дефіциту, здорожчання пального, вартість товарів не може не зростати, але звертаюся до всіх підприємців і закликаю дотримуватися гранично допустимих торговельних надбавок на соціально важливі продукти.

Ще одна проблема, яку порушують мешканці громади – це складність в отриманні коштів у банках. Обумовлена вона тим, що забезпечення банків готівкою належить до компетенції їх обласних відділень. Оскільки логістика з Харковом порушена, знайдені інші варіанти розв'язання питання. Саме тому зараз ситуація більш-менш стабілізувалася. Проте поки що попит на готівку перевищує фінансові можливості банків, тому виникають черги. Прошу всіх мешканців громади, поставитися до цієї тимчасової проблеми з розумінням та терпінням. А у разі справді складних життєвих обставин - звертайтеся, питання будемо вирішувати індивідуально. Для зменшення ажіотажу щодо готівки, міською радою досягнуто домовленостей із власниками супермаркету «Норма» про можливості розрахунків за придбані товари карткою.

Упевнений, що всі ці труднощі тимчасові, і громада неодмінно повернеться до свого звичного мирного життя.

Я завжди з вами на зв’язку, готовий допомогти й сподіваюсь на вашу підтримку та розуміння.

Зберігайте спокій, не поширюйте панічний настрій. Ми обов’язково переможемо!

СлаваУкраїні!

Валерій Скрипніченко, міський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.