A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Звернення Валківського міського голови Валерія Скрипніченка 7 березня 2022 року

Дата: 07.03.2022 18:52
Кількість переглядів: 277

         Фото без описуШановні мешканці громади!

Ми пережили 12 днів, неймовірно складних для всіх нас. Але громада не тільки тримається, вона згуртувалась, вона живе і здійснює те, що здавалось іще вчора неможливим.

За цей період міською радою вибудувана скоординована системна робота не тільки тут, на місці, а й завдяки зверненням, направленим структурам, установам різних рівнів, налагоджена робота з сусідніми областями й містами, які допомагають нам розв'язувати складні питання життєзабезпечення, отримувати різного роду гуманітарну допомогу для потреб жителів громади та харків’ян, які зараз тимчасово у нас проживають.

За ці дні Валківщина прихистила в себе близько 6 тисяч харків’ян, які тікали від бомбардування, ми нагодували їх і дали притулок. П’ять з половиною тисяч переселенців з допомогою небайдужих валківчан розміщено у приватних квартирах та будинках, інші проживають у закладах, які міська рада для цього обладнала – це дитсадки, школи, туристичний центр, заклади охорони здоров’я.

Разом із місцевою владою цілодобово працюють волонтери. Часто без відпочинку і сну вони координують роботу перевізників на автобусах, які щодня відходять з Холодної Гори. Ці автобуси вивезли з Харкова вже близько 2 тисяч містян і продовжують це робити.

Щодня валківчани збирають та готують харчування для захисників України, працівників поліції, рятувальників, забезпечуючи їх гарячими обідами, м’ясними консервами власного приготування, випічкою та іншим.

Створена і відповідально працює станція допомоги, яка забезпечує необхідними речами переселенців та військових. Тисячі наших людей готові допомагати – сформована черга охочих виконувати будь-якої роботи, валківчани діляться продуктами, одягом, шиють білизну, плетуть маскувальні сітки.

З перших днів міською радою спільно з відділом поліції створені загони патрулювання. Сьогодні вони охороняють місто, патрулюють важливі стратегічні об’єкти, допомагають волонтерам.

Особливу увагу приділено одиноким та недієздатним громадянам – всі охоплені турботою центру надання соціальних послуг. Їм підвозять продукти, ліки та предмети першої необхідності. Намагаємось забезпечити ліками, дитячим харчуванням, памперсами тих, хто цього потребує. І це не тільки мешканці громади – в скрутному становищі опинились тисячі переселенців без необхідних медикаментів і предметів гігієни.

 Надають також посильну допомогу сільгосппідприємства – населенню безплатно роздаємо молоко. Продовжують свою роботу заклади торгівлі, власники яких забезпечують найнеобхідніший асортимент товарів у магазинах.

В населених пунктах відповідально працюють старости – під їх контролем забезпечення харчовими продуктами, допомога вразливим верствам, охорона громадського порядку та ряд інших важливих повноважень.

Хочу сказати слова неймовірної вдячності всім, хто став сьогодні до справи та допомагає фінансами, транспортом, пальним, продуктами, просто руками.

Ви неймовірні, валківчани. Я точно знаю, що ви - кращі. Такий народ непереможний.

Тримаймося, я з вами цілодобово.

Слава Україні!

 

Валерій Скрипнченко, міський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних