A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

ЗИМОВІ КЛОПОТИ: ЯКЩО РАЗОМ, ТО ЗДОЛАЄМО ВСЕ

Дата: 26.01.2022 17:39
Кількість переглядів: 268

Фото без описуПро те, хто і як розчищає від снігових заметів нашу громаду розповіла начальник відділу житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури міської ради Марина Редько.

Зокрема, вона розповіла, що у громаді продовжує діяти  схема розчистки доріг місцевого, комунального, обласного та державного значення, яка була відпрацьована  давно.

Так за розчистку доріг державного значення, а саме автошляху «Київ-Харків-Довжанський» несе відповідальність  філія "П'ятихатське ДЕП" ДРП-2 міста Валки. Перебоїв в роботі цієї служби не має, філія має достатнє забезпечення технікою, бо несе відповідальність за стратегічну дорогу країни.

         Дорогами загального користування місцевого значення, а саме  обласними та районними дорогами опікується ДП «Валківський райавтодор». До їх компетенції належить розчистка доріг між населеними пунктами. Нажаль, через недостатню кількість техніки, підприємство не встигає одночасно охопити значну частину доріг. На одну спецтехніку припадає розчистка близько 100 км. доріг. Щодо посипання протиожеледковою сумішшю, то в першу чергу райавтодорівці посипають аварійні ділянки доріг, підйоми та спуски.

 

Дорогами у населених пунктах громади, тобто комунальної власності, займається КП «Благоустрій». У постійній співпраці із Валківською міською радою агропідприємства, фермери, приватні підприємства, ГПУ «Полтавгазвидобування», які допомагають в розчищенні доріг в нашій громаді. Саме завдячуючи відповідальному ставленню та відношенню цих людей до своїх односельців, наші дороги у селах та  найвіддаленіших  хуторах  громади розчищаються. Перелік цих підприємств та людей достатньо великий, всіх перераховувати не буду, але кожному хочу передати слова щирої вдячності від усіх мешканців громади.  Більше півсотні тракторів щозими допомагають розчищати від снігових заметів дороги Валківщини. Але, знову хочу зазначити, що навіть маючи таку потужну підтримку, ми фізично не можемо розчистити всі дороги за один день. Тому бажаю всім мешканцям громади мати витримку та розуміння під час хуртовин та снігопаду.

Принагідно також хочу від імені Валківської міської ради щиро подякувати керівникам агропромислових господарств, приватним підприємцям та фермерам, які ніколи не відмовляли в наданні допомоги,  а ті люди які були за кермом тракторів та спецтехніки якісно її виконували і вдень і вночі.

У місті  Валки розчисткою та посипанням доріг займається КП «Благоустрій», допомогу також надають місцеві підприємці. Працівники комунальної установи «Місцева служба комунальної власності» розчищають та посипають протиожеледною сумішшю центральні тротуари, алеї в парках, сходи, автобусні зупинки.

Також хочу звернутися до усіх мешканців нашої громади  -   якщо кожен з нас буде виконувати свій громадянський обов’язок: господар прочистить лопатою і потрусить біля свого будинку піском чи сіллю, керівник закладу вчасно потурбується про порядок біля своєї установи, підприємці про відвідувачів їхніх закладів, то наша громада щодня ставатиме більш комфортнішою та безпечною. 

Ми всі є частиною нашої великої сім’ї валківчан і хтось власноруч, а хтось спецтехнікою разом зможемо побороти будь-які зимові клопоти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних