A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

"Від поля до столу" - під такою назвою запрацює кооперативна система з реалізації сільськогосподарської продукції

Дата: 29.11.2021 16:11
Кількість переглядів: 717

Фото без описуУ Валках запустили проєкт під назвою «Створення бізнес-інкубатору і мережі збутових сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на території Валківської громади», який здобув перемогу у обласному конкурсі проєктів місцевого та регіонального обласного конкурсу «Разом у майбутнє».

Його урочисте відкриття відбулось у п’ятницю, 26 листопада 2021 року у місті Валки, у приміщенні бізнес-інкубатору, створеного на базі молодіжного Хабу «Розвиток».

Впровадження в життя цього проєкту сприяє заохоченню мешканців сільських населених пунктів громади до успішного господарювання на землі, реалізації вирощеного за кооперативною системою «Від поля до столу», що дасть можливість виробникам уникати послуг посередників, і розвиватись завдяки плануванню виробництва.

Як пояснює співавтор і виконавець проєкту Антоніна Кривич, головною ідеєю було вибудувати кооперативну систему «Від поля до столу», учасниками якої є виробники, вони ж сільські мешканці і споживачі – мешканці міст. Саме вони є найпершими вигодоотримувачами від його реалізації.

«Відкриття проєкту – це лише початок конкретної роботи у трьох населених пунктах нашої громади: Сидоренкове, Високопілля і Кобзарівка, в яких ми разом створимо демонстраційні склади-магазини, досвід роботи яких, з часом, вивчатимуть інші. Сподіваємося, що у подальшому мережа кооперативних складів-магазинів пошириться на всю Валківську громаду», - повідомила вона.

Антоніна Кривич також зазначила, що проєктом вже зацікавилось керівництво кількох територіальних громад області. За її словами, так ї повинно бути, бо задумувався проєкт як пілотний.

Партнерами проєкту є Харківська обласна рада, Валківська міська рада, Харківський регіональний центр підтримки підприємництва, громадська організація «Харківський обласний центр дорадництва», конкурсант і виконавець СОК «Наш добробут».

Захід організовано за сприяння заступника міського голови Ольги Борщ.

Участь у ньому взяли заступниця голови обласної ради Тетяна Біловол, депутат обласної ради Олена Онацька, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Петро Лашин, директор Харківського регіонального центру підтримки підприємництва Григорій Панаетов, голова Богодухівської районної ради Юрій Яцина, директор Валківської філії Харківського обласного центру зайнятості Алла Наріжна, старости і майбутні працівники складів-магазинів сільських населених пунктів Валківської громади .

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних