A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Як протидіятимуть домашньому насильству у Валківській громаді, обговорили на засіданні координаційної ради з відповідних питань.

Дата: 23.11.2021 14:23
Кількість переглядів: 431

Фото без описуНе секрет, що випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі в нашій  громаді трапляються. Відповідно ведеться і облік осіб з приводу вчинення насильства в сім’ї. У тісній взаємодії з попередження таких випадків працюють відповідні служби та відділи міської ради, а також поліція, медики, органи пробації.

Про це та інше сьогодні йшла мова на засіданні координаційної ради з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобіганню та протидії домашньому насильству та насильству за ознаками статі, протидії торгівлі людьми.

Як зазначила Яна Кривко, член ради, станом на 01 жовтня 2021 року до Валківського відділу поліції надійшло 61 звернення з приводу домашнього насильства, з них 53 від жінок, 2 від дітей і 6 від чоловіків.  Кількість осіб, які перебувають на обліку з даного приводу – 57. Всі ці особи охоплені увагою поліції, центру надання соціальних послуг, а якщо в сім’ї є діти – обов’язково і служби у справах дітей. Постраждалі особи можуть також самостійно звертатись безпосередньо до управління соціального захисту населення, відділу поліції, освіти, охорони здоров’я, центр надання соціальних послуг.

У випадку екстренних дій, пов’язаних із насильством,  всі ці служби працюють згідно чітко визначеного алгоритму, і у залежності від конкретної ситуації, визначають, яку допомогу надати постраждалим.

На засіданні обговорили план дій на наступний рік,який включає в себе, зокрема, і профілактичні заходи з попередження явища домашнього насильства.

Довідково: 25 листопада за ініціативи ООН (з 1999 року) відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Щороку з 25 листопада по 10 грудня (День прав людини) в Україні проходить акція «16 днів дій проти гендерного насильства».

Основними завданнями акції є: привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків; активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства; проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України у питаннях попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства; формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних