A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Як відремонтувати дах на багатоквартирному будинку або як стати хазяїном не тільки своєї квартири.

Дата: 17.11.2021 13:54
Кількість переглядів: 440

Фото без описуЧлени ОСББ «Пушкінське» у Валках вирішили питання ремонту даху на багатоквартирному будинку, отримавши кошти з місцевого бюджету в сумі 41 000 гривень. Гроші виділено як співфінансування до тих, що зібрали самотужки. Тепер на будинку №5 на в’їзді Пушкіна замінено дах і мешканці не страждають від затікань.

За інформацією ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків), дах на будинку на Пушкінському масиві почав протікати вже давно, і спочатку завдавав клопоту тільки квартирам з верхнього поверху. Але з часом, руйнуючись все більше, ставали мокрими і стіни на першому поверсі – вода затікала через димоходи та інші отвори.

Вирішувати питання активні мешканці почали із загальних зборів та розрахунків: скільки потрібно коштів для ремонту даху, адже справа це не дешева. Здійснивши всі розрахунки та оформивши все документально, члени ОСББ звернулись до міської ради у травні цього року. В липні депутати міської ради розглянули запит та в межах фінансування місцевої «Програми сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2021-2022» дали згоду на виділення коштів в сумі 50 відсотків від загальної суми, яка була потрібна. Вже у серпні 41000 гривень з місцевого бюджету надійшли на рахунок ОСББ.

Як повідомила бухгалтер ОСББ «Пушкінське», Оксана Тачинська, решту суми профінансовано з власних коштів об’єднання, а саме з коштів, які щомісячно сплачують його члени.

«Сьогодні щомісячна плата в нашому ОСББ складає 5 гривень за квадратний метр. Це в порівнянні з іншими об’єднаннями власників більша сума, але й результати маємо вагомі», - повідомила вона.

Зазначимо, що Програма сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2021-2022 розрахована на 2 роки, і має на меті підтримку ОСББ на умовах співфінансування 50 відсотків.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних