A A A K K K
для людей із порушенням зору
Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

Боротьба за медиків триває.

Дата: 22.07.2021 16:29
Кількість переглядів: 588

Валківська міська рада разом з медиками Валківської громади, яким вже понад 3 місяці затримують зарплатню, прийняли рішення звернутись до народного депутата Олексія Красова.

Сьогодні під час чергової зустрічі представників районної та міської влади з медичними працівниками Валківської лікарні знову говорили про наболіле – заробітну плату медикам, які під час спалаху коронавірусної інфекції лікували хворих не тільки з Валок, а й сусідніх міст. Лікарі, медсестри працювали на межі можливостей, а виявилось, що грошей не заробили.

Обговорити ситуацію до Валок приїхали голова Богодухівської районної ради Юрій Яцина, перший заступник голови Богодухівської РДА Юрій Козуб. Ця чергова зустріч була ініційована Валківською міською радою, оскільки, після довготривалих дискусій, громада і лікарня залишаються зі своєю проблемою один на один. І хоча виплата заробітної плати медикам – обов’язок НЗСУ, невирішене питання залишаєть тут, в громаді.

За словами очільника районної ради Юрія Яцини, в районному бюджеті кошти відсутні.  Але він зазаначив, що 20 травня Богодухівська районна рада звернулась до Президента України та КМУ щодо належного соціального забезбечення медичних працівників, і відповідь, що надійшла на це звернення, передав керівництву лікарні. Також він пообіцяв, що дане питання буде розглянуто на черговій сесесії Богодухівської районної ради.

Перший заступник Валківського міського голови Ігор Нізельковський зазначив, що проблема серйозна і лягла вона на плечі громади.

«Ми не можемо залишити своїх медпрацівників, тому на наступній сесії міська рада буде ініціювати питання перед депутатами про виділення коштів на погашення заборгованості із зарплати, яка складає близько 6 мільйонів гривень. Зразу скажу, що виплатити ці кошти відразу не вдасться. Зазначу, що згідно бюджетного законодавства фінансування заробітної плати медичних працівників не є обов’язком місцевої влади, але ми повинні врятувати заклад і підтримати його працівників», - зазначив Ігор Нізельковський.

Отож за підсумками зустрічі дійшли єдиної думки – звернутись до Олексія Красова з проханням підняти питання врегулювання на законодавчому рівні проблему виплат НЗСУ нашій лікарні. Будемо чекати результатів зустрічі з Олексієм Красовим. А поки що наша проблема залишається тільки нашою.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних