Валківська міська рада
Богодухівський район

Харківська область

У Новому Мерчику почали реалізацію ідеї створення ХАБу

Дата: 15.07.2021 15:20
Кількість переглядів: 485

Фото без описуДо групи небайдужих увійшли учні Новомерчицького НВК, які писали проєкт, директор НВК, староста села, підприємці, представники відділу культури міської ради. Очолила групу Ольга Борщ.

Вчора відбулись перші збори ініціативних Новомерчан. Зібрались у приміщенні, де безпосередньо буде розміщено ХАБ. Вирішували, з чого почати капітальний ремонт кімнати, як правильно розподілити кошти, щоб їх вистачило на все, які будівельні матеріали та меблі придбати, як буде виглядати підлога та стеля – вирішували разом. А головне, враховували думку дітей, бо за словами директора НВК Надії Корецької, саме їм належала ідея створення ХАБу в селі.

«Тут у нас будуть комп’ютери, принтер, книги. Також проводитимемо лекції на різні теми для різних груп населення, майстер-класи. Планується, що хтось із молоді в окремі часи буде працювати волонтером, щоб надавати допомогу тим, хто не вміє користуватись інтернетом. Це потрібно людям, особливо похилого віку, щоб заплатити за комунальні послуги, передати показники тощо. Також діти із малозабезпечених сімей можуть спокійно тут вчити уроки, шукаючи необхідну інформацію в інтернеті. Разом плануємо створити тут осередок культурного центру села.», - повідомляє Надія Корецька.

Самі ж діти задоволені своєю перемогою, адже із 55 команд, що брали участь у проєкті, виграли 14, в тому числі і наші мерчани. Один із учасників написання проєкту Богдан, говорить, що команду переповнювали радісні емоції, оскільки тепер вони зможуть додати свій внесок у розвиток громади та допомогти старості села Віталію Решетьку.

Сам же Віталій Решетько говорить, що планує повністю закінчити роботу по облаштуванню ХАБу до Дня села, який святкують у вересні, та зустріти його з таким подарунком для наелення.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних